Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Flere lande har for at begrænse smitten med COVID-19 indført rejserestriktioner, og det kan i nogle lande være en betingelse for karantænefri indrejse, at man er testet negativ for COVID-19.
Det er nu muligt at hente et COVID-19 pas, hvis du skal ud og rejse har brug for at kunne dokumentere en negativ test for COVID-19. Det har været et problem indtil nu, da du ikke har kunne bevise at du var testet negativ inden afrejse. Derfor skulle du betale for en test ved en læge eller lignende som også udstedte et certifikat. Dette er løst nu fra det offentlige.
Skal du derfor ud at rejse til lande i udlandet, hvor der i forbindelse med ankomsten kræves dokumentation for en negativ COVID-19-test (den såkaldte pcr-test), er det muligt at få foretaget en test inden afrejsen fra Danmark i et testcenter, så der kan medbringes dokumentation på rejsen.
Danmarks grænser åbner mere og mere op, og i samme takt opdaterer vi løbende rejsevejledningerne for både erhvervsrejsende og danskere, som skal på ferie i udlandet. Flere steder vil man kunne møde et krav om at kunne dokumentere en negativ COVID-19 test, og med det nye COVID-19-pas har vi nu et digitalt tilbud til danskere, som har brug for at kunne medbringe en officiel dokumentation for test på deres rejse.
Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister.
Det er gratis at hente et COVID-19 pas efter man har fået foretaget en covid-19 test. Du kan hente COVID-19 passet ved at logge ind på sundhed.dk med NemID og gå ind under ”Dine sundhedsdata”. Du kan se, downloade og printe dit COVID-19-pas, lige så snart laboratoriet har analyseret din prøve og frigivet svaret. COVID-19-passet vil kun være muligt at se, downloade og printe, hvis prøven er negativ og ikke er ældre end syv dage.
COVID-19 passet er i første omgang tilgængeligt for voksne over 18 år med bopæl i Danmark, men skal man ud og rejse med børn, er det fra midten af juli 2020 også muligt at downloade et COVID-19-pas for børn. Passet kan hentes på sundhed.dk af forældrene eller af børn over 15 år med NemID.
Vigtigt at kontrollere reglerne
Det er vigtigt at være opmærksom på, der kan gælde særlige regler om test og testdokumentation i nogle lande, og der kan forekomme ændringer i disse regler med kort varsel. Nogle lande kræver fx, at man benytter deres nationale formular for testresultatet og får den underskrevet af en læge. Det anbefales, at man som rejsende altid orienterer sig om de gældende regler på den danske ambassades hjemmeside i pågældende land.
COVID-19-passet er udviklet af sundhed.dk i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Udenrigsministeriet og Rigspolitiet.
Frank siger
Vær opmærksom på at nå du bliver covid-19 testet i et af de hvide telte, så aflevere du samtidig dit DNA til SSI. De opbevare det indtil 10 år efter din død, og du har ingen kontrol over hvad politikerne kan finde på at bruge det til i fremtiden. Tænk bare på den sag med de ulovligt indsamlede sundheds oplysninger i sydjylland for et par år siden. Da det blev kendt, blev indsamlingen lovliggjort, da den havde “forsknings værdi”, hvorefter forsker m.m. til tid og evighed kan grave ligeså meget de vil i dine sundheds data uden at du får besked eller kan sige nej. Hvem siger at regeringen ikke vil gøre det samme med DNA data banken når de nu snart har fået over halvdelen af danmarks befolkning registreret i den, under dække af covid-19 tests.