Nyt fra Austrian: Europe Pass & City Pass

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Austrian Airlines lancerer nu “Europe Pass” og “City Pass”. Det er klippekort for dem, der kan lide at rejse billigt og ofte. Produktet ser ikke ud til at være fordelagtigt for de fleste personer bosat i Danmark.

Mere specifikt er dette et såkaldt “Flight Pass” – et klippekort, der kan købes til 10 flyvninger inden for Europa til en fast pris. Passagerer kan vælge mellem et “Europe Pass” (til over 60 forskellige europæiske byer) eller et “City Pass” (til rejser mellem Wien og én Austrian destination). Du kan også købe billetterne med CO2 kompensation.

I Danmark kender vi SAS klippekort. Det er billige og meget fleksible billetter. Ja faktisk kan disse billetter på Plus (som SAS kalder sin business class) ofte købes til lavere pris end de billige Go-billetter, man kan bestille en lille uges tid før afgang.

Austrians Flight Pass

Austrians nye produkt ser ud til at være målrettet til deres kunder bosat i Østrig. Dette fremgår også indirekte af følgende udtalelser

Produktet er netop lanceret, og det ser ud som en spændende måde at udforske Europa til en fast pris. Dette tilbud gælder for flyvninger, der starter ved Austrian Airlines hoved base, Wien Airport (VIE). “Europe Pass” muliggør opdagelse af – og udforskning af – en større del af Europa. “City Pass” passer godt til dem, der regelmæssigt rejser til en europæisk by.

Austrian

Austrian vurdere, at disse klippekort kan have interessante priser, specielt hvis man sammenligner med den normale billetpris. “City Pass”, der er 10 turs klippekort mellem Wien og en by, som Austrian flyver til, koster fra 449 Euro. D.v.s. fra 44,90 euro pr. enkelt tur. “Europe Pass” med 10 klip koster fra 779 Euro. Priserne afhænger af, hvor lang tid i forvejen, du ønsker at rservere billetten samt om du også ønsker at rejse i højsæson (jul, påske osv.). Klippene på klippekortet kan bruges op til et år efter købet.

Det skal bemærkes, at disse klippekort er på Economy Light, d.v.s. til rejser, hvor du kun har håndbagage med – og meget begrænsede muligheder for at optjene point til SAS EuroBonus.

City Pass: Wien – København

Jeg har tjekket priserne på et klippekort mellem København og Wien. Et klippekort med 10 klip koster:

  • 749 euro, hvis du kan planlægge i god tid og billetten rejsen mindst 60 dage før rejsen.
  • 949 euro, hvis du ønsker at bestille biletten mindst 21 dage før rejsen
  • 1049 euro, hvis du ønsker at kunne bestille billetter mindst 7 dage før afrejse.

Jeg har også tjekket priserne på flybilletter mellem Købehavn og Wien, når du bestiller rejsen en uge før afgang. Her koster en billet på Economy light 720 kroner, altså mindre end prisen på et klip. Og om søndagen kan en billet købes for sølle 599 kroner.

Priser på billetter fra København til Wien med Austrian. Søgningen er foretaget 22. januar

Du skal under alle omstændigheder nøje overveje dit rejsemønster og din planlægningshorisont, før du køber et klippekort mellem Wien og København. Det er de færreste personer i min omgangskreds, der kan planlægge 2 måneder i forvejen, derfor vil kun de dyreste klippekort have interesse. Og hvis du vil have mulighed for at rejse i højsæsonen vil prisen stige til 139,90 euro per klip. Med lidt fleksibilitet vil du ofte kunne købe billetterne billigere online på www.austrian.com.

Her finder du klippekortet

Du kan ikke finde klippekortet på Austrians hjemmeside. Du skal i stedet ind på en speciel side: https://austrian-flightpass.com/

Du kan via hjemmesiden finde de nye produkter til at opdage mere af Europa. Foto: Screendump fra Austrian-flightpass.com

Konklusion

Det er min vurdering, at “City Pass” ikke giver væsentlige besparelser for rejsende fra Danmark. Med mindre du kan bestille dine rejser 2 måneder i forvejen og afstår fra at rejse omkring højtiderne. Det er stadig muligt at rejse billigt med Austrian, selvom du køber din billet blot en uge før afrejse – blot du er lidt fleksibel.

Artiklen er oversat og bearbejdet. Den oprindelige artikel blev publiceret på vores norske søsterside.

Forsidefoto: Nimrod Oren / PixabayHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *