Nyt fra Norwegians pressemøde – “Vi trænger til likviditet nu”

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fredag klokken 14:30 startede Norwegian et pressemøde. Et pressemøde som var indkaldt kun godt 4 timer tidligere. Vi har her det centrale fra pressemødet.

Koncernchefen Jacob Schram holdte mødet hjemmefra, da han, efter en rejse til London, er kommet i karantæne. Dette er grundet de norske myndigheders regler.

Norwegian CEO Jacob Schram

Norwegian skal afskedige godt 5.000 medarbejdere eller op mod halvdelen af den samlede arbejdsstyrke. Dette er midlertidigt, men afhængigt af udviklingen kan der gå kortere eller længere tid.

Norwegian mangler likviditet og det skal ske inden for uger. Ellers kan Norwegian ikke forsætte med driften. Jacob Schram vil ikke kommentere på hvor langt tid præcist Norwegian kan klare sig uden tilførsel af likviditet.

Vi trænger likviditet umiddelbart og indenfor uger og ikke måneder. Nøglen ligger i likviditeten og der er flere instrumenter der kan tages i brug. Vi har en god dialog med regeringen.

Jacob Schram, Koncernchef i Norwegian

Det hele handler om at Norwegian skal eksistere efter corona krisen er overstået. Derfor er det helt kortsigtet der skal fokuseres. Denne fokus gælder 100% på at skaffe kapital til forsat at drive Norwegian.

Statsløn er en mulighed. Det er muligt i henhold til EU reglerne at få et 6 måneders statsløn. Dette er der tale om og noget Norwegian er positiv over.

Det væreste udgangspunkt er at flere lande lukker deres lufthavne ned. Dette vil også påvirke negativt, da det fjerne de få indtægter som der er med til at skabe likviditet.

Jacob Schram ville ikke kommentere på om der er samtaler med mulige investorer.

Jacob Schram undskylder for at Norwegian ikke har kunnet leverer til kundernes forventning.

Jacob Schram er ikke smittet med Corona virus. Men efter en tur til London på forretningsmøde, så skal han efter norske regler i karantæne i 14 dage.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

  1. Norsk garantiordning kan blive Norwegians redning - InsideFlyer DK siger

    […] Den norske regering står nu klar til at spænde et sikkerhedsnet ud under Norwegian og andre flyselskaber i Norge. Især for pressede Norwegian, som indtil nu ikke havde fået stillet nogle statsgarantier, er denne pakke utroligt vigtigt. Norwegian har nemlig tidligere meldt ud at de manglede likviditet for at kunne fortsætte. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *