Nyt sats i Italien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Meget er sket i Italien det sidste års tid. Alitalia er krakeleret. ITA er startet som de nye selskab under den Italienske stat og nu er der atter ting der ulmer bag kulisserne i Italien

AeroItalia, som selskabet hedder, er et startup selskab i Italien og fra start vil blive kastet ud i en voldsom konkurrence om det Italienske marked men selskabet startes ikke af hvem som helst. Selskabet startes af Francesco Gaetano Intrieri som var rådgiver for Italiens transportminister i perioden 2018-2019 samt i ledende stillinger for flere forskellige flyselskaber med tilknytning til Italien.

Starter med 6 fly

Selskabet starter sine operationer i løbet af 2022 men hvad er et flyselskab uden fly? Flyselskabet starter sine operationer med 6 fly af typen Boeing 737-800 hvoraf det første af flyene netop er kommet i malerhallen. AeroItalia har endnu ikke offentliggjort hvilke destinationer de ønsker at betjene men de har derimod åbnet for ansøgninger til alle slags stillinger i selskabet.

Hård konkurrence

Flyselskabet starter ud i hård konkurrence. Det nationale flagskib Alitalia gik i slutningen af 2021 konkurs efter 75års operationer og gentagende betalingsstandsninger grundet den hårde konkurrence fra lavprisselskaber i netop Italien. AeroItalia kan forvente at få konkurrence fra Europas 3 største lavprisselskaber. easyJet, Ryanair og Wizzair på det Italienske indenrigsmarked og derudover flyver spanske Vueling også et par indenrigsruter i landet. Foruden den hårde lavpriskonkurrence finder vi også konkurrence fra netop efterfølgeren til Alitalia. ITA Airways.

Efterligning af Alitalia?

ITA Airways er som folk ved efterfølgeren til netop det tidligere Italienske flagskib Alitalia. Men Aeroitalia har designmæssigt taget noget der minder meget af det look som Alitalia var kendt for, nemlig den grønne streg langs med flyets krop. Netop de offentliggjorte billeder af det nye livery for Aeroitalia viser at flyene ligesom Alitalias fly var er malet med en grøn streg ned langt flyet krop men det er endnu for tidligt at sige noget om hvordan den resterende del af Aeroitalias livery vil se ud idet at der indtil videre kun er offentliggjort billeder af den forreste del af flyet.

InsideFlyer var kort før Alitalias officielle konkurs med på en tur fra München til Rom Flumicino lufthavn, denne tur kan der læses mere om her

Læs mere her: Arrivederci Alitalia

Forsidefoto: AeroItalia WebsiteHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *