Sommerferie muligt i udlandet fra 1. juli

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flere og flere flyselskaber åbner nu op for at genoptage dele af deres oprindelige planlagte ruteprogram. Landene de flyver til åbner nu også op og det kan betyde sommerferie i det sydlige Europa. Eneste ting som mangler er Udenrigsministeriets rejsevejledning som skal opdateres.

Som forventet – mest grundet de økonomiske konsekvenser ved ikke at åbne op – så melder Spanien sig nu ind i gruppen af lande i det sydlige Europa der åbner deres grænser op fra den 1. juli 2020. Udover Spanien, så kender vi til at Italien, Cypern, Grækenland og Portugal gør det samme. Italien åbner for eksempel allerede op i næste uge.

Derfor er der i høj grad åbnet op for at kunne komme på ferie sydpå. Hvis det skal være med fly, så skal vi se hvilke flyselskaber der giver muligheder for dette. Fra Danmark har for eksempel Ryanair, Lufthansa, Air France – KLM og Brussels Airlines oplyst at de begynder på ruterne fra København igen fra juni måned.

Husk kontrol af adgangskrav og rejseforsikring

Selvom landene åbner op, så vil det være fornuftigt at løbende kontrollere adgangskravene for at kunne komme ind i landet uden at skulle i karantæne. De enkelte landes krav er ikke helt fastsatte endnu og corona krisen har lært os at regler kan ændre sig fra uge til uge.

Som minimum kræver det også at vores eget udenrigsministerium ændre deres rejsevejledning således at rejser ikke frarådes. Sker dette ikke, så vil din rejseforsikring ikke dække dig. I den situation kan vi ikke anbefale dig at rejse.

Vi har en klar formodning om at flere lande vil få deres rejsevejledning opdateret i løbet af juni måned. Men at købe flybilletter før det er sket vil være et sats. Men når det sker er en sommerferie syd på muligt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Kasper siger

  De samme selskaber, på SN, starter altså også op fra Billund i juni/juli, så ikke kun fra København.
  KLM flyver allerede dagligt fra Billund.

  • Sten Borchgrevink - Lund siger

   Hvornår flyver Lufthansa fra TUNIS TIL FRANKFURT ?
   Strandet på 3 mån nu i Tunesien
   Mvh S B L

   • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

    Hej Sten,
    Som vi lige kan se det er det først den 2. juli at Lufthansa ser ud til at starte ruten op igen. Dog er der Tunis Air som muligvis flyver til Frankfurt allerede her i juni måned (har ikke kontrolleret det 100% dog). Det ser ud til at de starter op den 13. juni allerede.
    Hilsen
    InsideFlyer

    • Sten B Lund siger

     Hej
     Vi har købt billet med LUFTHANSA , TUN-BLL via FRANKFURT til den 2 juli , men har fået at vide at det ikke er sikkert alligevel ??? Da vi været her i 3 måneder nu ville det være betryggende hvis du kunde hjælpe med dette. Er det den Danske grænse som volder problemet ???
     mvh Sten B Lund

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Gitte,
   Godt spørgsmål – det ved vi faktisk ikke og har ikke undersøgt det.
   Uanset findes der forsikringsselskaber der dækker trods den nuværende situation. Så sikre dig eventuelt med en af dem. Vi ville ikke anbefale kun at rejse ud på det blå sygesikringsbevis.
   Mvh
   InsideFlyer

 2. Frederik siger

  Sikker på at Portugal også er med på listen? Jeg har ikke kunnet se information om det nogle steder. Hvad med Kroatien og Slovenien? Det virker som om, at de allerede er åbnet. Kunne man overveje at rejse kun på det blå sygesikringskort?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *