Overblik: Hvilke flyselskaber flyver til og fra USA (opdateret 13/03 – 13:30)

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der sker nye ændringer hele tiden grundet udviklingen af corona krisen. Den sidste største ændring som påvirker hvilke flyselskaber der flyver til og fra USA er det indrejseforbud, som USA satte i gang fra fredag den 13. marts 2020. Så vi prøver her at skabe et overblik over hvilke flyselskaber som forsat flyver til og fra USA.

Det indrejseforbud som USA kom med natten til torsdag ikke i sig selv giver flyselskaberne et forbud mod at flyve til og fra USA, så vil det betyde hvor mange passagerer der reelt kan flyve med. Det er beskrevet således at har du, inden for en 14 dages periode, været i et Schengen land, så kan du ikke komme til USA. Dette gælder for eksempel ikke for amerikanske statsborgere eller folk der skal hjem til Danmark fra USA.

Situationen vil betyde at der kommer til at mangle mange passagerer og derfor vil flyselskaberne begynde at aflyse ruterne stille og roligt. Vi har herunder en oversigt over hvordan situationen er lige nu (og vi opdaterer den løbende).

SAS

SAS flyver normalt torsdag den 12. marts 2020 og fredag den 13. marts 2020.

SAS holder 3 ruter flyvende efter weekenden. Se mere her.

Finnair

Finnair har meldt ud at de forsætter normal ruteprogram til USA frem til den 14. marts.

Følgende afgange aflyses:

  • Flights AY007/008 til/fra Miami mellem 14. marts og 12 april
  • Flights AY005/006 til/fra New York mellem 19. marts og 12. april
  • Flights AY001/002 til/fra Los Angeles mellem 17. marts og 12. april

British Airways

British Airways er ikke på samme måde påvirket af sistuation direkte. UK er ikke et Schengen land og derfor er der ikke et indrejseforbud der. Men da mange af deres passagerer er transitpassagerer, så vil de indirekte blive påvirket. Derfor kommer der også fra British Airways nogle aflysninger. Men lige nu er de et godt “go to” flyselskab, hvis du skal hjem fra USA eller til USA (hvis du overholder kravet om de 14 dage uden for et af Schengen landene.

Norwegian

Norwegian har endnu ikke meldt ud hvad deres konsekvenser bliver. Men eftersom en stor del af deres USA ruter går fra London af, så vil de i en periode forsætte.

Men ruterne fra Norden vil sandsyneligvis blive aflyst inden for de næste uge eller to.

Lufthansa

Lufthansa har også meldt ud at de forsæt holder nogle enkelte USA ruter aktive. De fortsætter med at flyve fra Frankfurt til Chicago og Newark (New York), fra Zürich til Chicago og Newark (New York), fra Wien til Chicago, og fra Bruxelles til Washington efter den 14. marts.

Læs mere her.

Aeroflot

Aeroflot er også en af de flyselskaber som holder ruter aktive til USA. Så det er bestemt en mulighed at overveje, hvis du skal til USA (selvom det er lidt den forkerte vej i første omgang).

Det er følgende ruter som er aktive:

  • Washington
  • New York (JFK)
  • Los Angeles
  • Miami

Som en note, så flyver Aeroflot også forsat forskellige ruter til Kina og Hong Kong.

De amerikanske flyselskaber

De amerikanske flyselskaber kan nemmere forsætte, men de rammes ligesom alle andre, af at der ikke er passagerer som rejser. Vi skrev i går at United Airlines så en meget markant nedgang i deres tilgang af bookinger. Derfor vil det også medfører flere ruteaflysninger.

Opdateres løbende….

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *