Overlever du en cykeltur i Bangkok?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det korte svar er naturligvis ja! Men mange ser nok alligevel ikke en cykeltur i Bangkoks gader som den mest oplagte udflugtsmulighed. Det er en skam.

Mange rejsende forbinder Bangkok med larm og trafik kaos, men byen har så meget andet at byde på. Jeg har selv haft fornøjelsen af, at køre med på en tur arrangeret af Amazing Bangkok Cyclist (ABC). Det er en fantastisk og anderledes måde at opleve byen på. Du kommer steder du sandsynligvis ikke ville være kommet uden en guide og cykel.

Langt fra byen, midt i byen.

Ture for en hver smag

ABC tilbyder ture med forskelligt indhold og for rejsende i alle aldre. Og alle ture styres af en certificeret guide der kender lokalområdet indgående.

Vores vidende guide

Selskabets “standard” tur, som jeg var på, afgår tre gange om dagen, henholdsvis  kl. 08.00, 10.00 og 13.00. Denne tur vare tre til fem timer afhængig af hvornår på dagen du starter. Du skal regne med at tilbagelægge ca. 15km på cykel – i et roligt tempo hvor alle kan være med.

Priserne starter ved 1.300 Baht, hvilket svare til ca. dkr. 300 per person.

ABC tilbyder også to andre ture som foksurere på byens kendte madmarkeder og Det Flydende Marked. Sidstnævnte tur køres kun i weekenderne og er også lidt længere, her tilbagelægges 18-24km. Begge disse ture koster 2.400 Baht, eller ca. dkr. 500 per person.

Endelig har du mulighed for at booke en privat tur som skræddersyes efter dine ønsker.

Alle ture inkludere, ud over cykel og guide, bl.a. drikke vand, snacks, frisk frugt, sodavand og transport over floden.

This slideshow requires JavaScript.

Oplev andre sider af Bangkok

Jeg har været i Bangkok før, men på denne cykeltur så jeg områder af byen jeg aldrig havde set før. Du ser bare tingene på en anden måde når du cykler rundt.

Alle ture starter som udgangspunkt fra ABC´s kontor i en sidegade til den travle Sukhumwit Road. Her fra cykler du ud i lokalområdet og passere bl.a. gennem en række boligområder og forbi lokale markeder. På min tur gjorde vi også stop ved et tempel hvor de lokale var i gang med et begravelsesritual. Turen fortsætter ud til floden hvor en stor long tail boat sejler cykler og cyklister over til et område ved navn Prapadaeng, også kendt som Bangkoks Grønne Lunge.

This slideshow requires JavaScript.

Du befinder dig nu i et kæmpe grønt og frodigt vådområde midt i Bangkok, men du høre stort set intet til millionbyens larm og mylder. Cykelturen rundt i området sker langt overvejende på betonstier hævet op til to meter over terrænet, så det gælder om at holde tungen lige i munden! Undervejs kommer du helt tæt på de folk som bor i området.

This slideshow requires JavaScript.

Et par timer og en tiltrængt snack pause senere, sejles du tilbage over floden og cykler tilbage mod ABC´s kontor.

Uanset om du besøger Bangkok for første eller tiende gang, så vil jeg helt klart anbefale dig, at se byen fra en cykel! Jeg vil næsten love dig, at du kommer hjem med en helt anden opfattelse af Bangkok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *