SAS kommer i næste uge med SAS Go Light for USA rejser – betyder det lavere priser?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra den 14. december vil det være muligt for rejsende med SAS at bestille en såkaldt “Hand Bagage Only” billet. Den hedder som i Europa SAS Go Light.

Det har været ventet længe at SAS ville indføre netop denne billet, for at kunne forsætte med at konkurrere med lavprisselskaberne. Derfor kommer det ikke som en overraskelse at denne billettype nu bliver tilgængelig på rejser mellem Skandinavien og USA også.

For kort tid siden kom Lufthansa med samme udmelding. De ville starten prøveperiode for “Hand Bagage Only” billetter med netop rejser fra Danmark og til udvalgte destinationer i USA.

Bliver billetterne så billigere?

Så fra den 14. december vil det være muligt at vælge denne billettype.

SAS melder ud at det vil være en lavere pris, når du kun rejser med carry-on bagage. Vi vil prøve at følgen priserne og se om ikke det ender med at prisen for en normal SAS Go billet bliver en anelse dyrere eller om priserne for SAS Go Light rent faktisk bliver billigere end de priser vi ser i dag.

Markedet på rejser til USA er hårdt presset og vi ser ofte priser på mellem 2.000-2.500,- kroner på en returbillet. Nogle gange kommer der endda priser ned under de 2.000,- kroner. Så vi tror ikke at vi vil se lavere priser end hvad der er på markedet allerede nu. Men det er en forventning at SAS med de nye Go Light billetter vil komme tættere på at kunne konkurrere med lavprisselskaberne, og dermed priser på mellem 2.000-2.500,- kroner.

SAS Go Light

SAS Go Light blev i 2015 lanceret på europæiske ruter som en billigere mulighed i forhold til SAS Go og SAS Plus.

Så det er tanken fra SAS at de vil tilbyde muligheden for kun at rejse med carry-on og dermed spare lidt ekstra penge på billetprisen. Det vil forsat være muligt at købe ekstra bagage ved check-in.

Så rejser du to personer, så kan det muligvis vise sig at være billigere at købe to gange SAS Go Light billetter og så tilkøbe en kuffert i stedet for de normale to, som ville følge med SAS Go billetterne.

SAS Go Light vil være tilgængeligt på alle flyvninger fra Danmark, Sverige og Norge til følgende amerikanske destinationer:

 • New York
 • Chicago
 • Boston
 • Miami
 • Washington
 • Los Angeles
 • San Francisco

EuroBonus-point og service ombord

SAS Go Light ogSAS Go vil forsat give det samme antal EuroBonus-point som hidtil.

Det samme gælder for servicen ombord. Der vil ikke være forskel på hvad du som rejsende i SAS Go Light og SAS Go rejsende får tilbudt.

Reglerne for ombooking og annullering af billetten vil også være den samme.

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Det er helt korrekt. Dette er ikke ændret i forhold til SAS Go Light på de korte ruter. Dertil også at huske at man kan købe en SAS Go Light og forsat bruge upgrade auktionen også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *