Flybilletter med lavprisselskaberne er ikke altid billigst!

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har ellers altid fået tudet ørerne fulde af at lavprisselskaberne altid er det billigste at flyve med. Det er ikke korrekt mere. De store og traditionelle netværksselskaber er nu så godt med at de flere gange har billigere flybilletter til salg.

For under 2 år siden var det altid et faktum at lavprisselskaberne var klar de billigste at flyve med. Du skulle dog indfinde dig med at du ikke kunne medbringe bagage der skulle checkes ind, sædevalg og mad ombord. Var du villig til at rejse således, så var det den klart billigste måde at komme afsted på.

De traditionelle netværksselskaber begyndte at ændre deres billetstruktur på de billigste flybilletter, for at kunne være attraktive i søgemaskinernes resultater, indført deres “basic” eller “light” billetter. Disse har fjernet ting som indchecket bagage og ofte reduceret antallet af de bonuspoint der optjenes. Fleksibiliteten af billetten er også fjernet, så den ikke kan ændres eller annulleres.

På den måde dukker SAS (som indførte SAS Go Light billettypen i slutningen af 2017) og Lufthansa som lige har annonceret at de indfører det på alle deres ruter til Nordamerika (tidligere har det været i test fra Skandinavien).

Et eksempel på at det nu ikke længere altid er lavprisselskaberne kan ses i eksemplet herunder, hvor Lufthansa billetten lige nu kan købes til 2.170,- kroner og Norwegian billetten kan købes til 2.513,- kroner.

Et eksempel på at et lavprisselskab som Noreigan ikke altid er billigst.

Sammenligning er ikke nemt

Selvom prisen er til at kigge på, så er der bestemt forsat nogle ting at være opmærksom på. Nogle af eksemplerne er:

  • Norwegian er direkte og Lufthansa er via Frankfurt med 2 timers ventetid
  • Du får mad og drikke ombord på Lufthansa
  • Du får ikke noget mad og drikke ved Norwegian
  • I tilfælde af aflyst fly, så vil Lufthansa lettere sende dig med andre flyselskaber (som en del af Star Alliance). Norwegian er ikke en del af en alliancen og derfor skal du presse ganske meget på for at få en ombooking ved et andet flyselskab (trods du har ret til det)
  • Du optjener CashPoints som vanligt ved Norwegian
  • Der er reduceret optjening af miles eller point grundet den billige billet
  • Der er ikke valg af sæde ved Norwegian – vil du sidde samme, så skal du tilkøbe dette

Der er flere eksempler på forskelle. Så være meget opmærksom på dette når du skal bestille.

Vær også opmærksom på at ekstra bagage koster ekstra. Nogle gange ganske meget endda. Så ender det med at du skal have en ekstra kuffert med, så kan det vende resultatet om. Det som var billigt før, kan efter gebyr for bagage og eventuelle andre ting, kan ende med at blive den dyreste løsning.

Vi har på InsideFlyer et forum, hvor der er mange erfarne rejsende og eksperter, som vil hjælpe dig med dine spørgsmål. Find det her – det er helt gratis.

Søg og bestil her

Du kan blandt andet bruge denne Momondo side for at kunne finde de lave priser.

Når du kommer ind på siden, så kan du indtaste afrejse- og hjemrejseinfo nemt og så får du en brugbar oversigt, som du kan starte din sammenligning med.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *