På disse europæiske lufthavne bliver du oftest forsinket

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har nok alle oplevet, at blive forsinket på rejsen. Men der er stor forskel mellem lufthavne. Hvilken europæisk lufthavn er den mest punktlige?

Intet er mere irriterende end en større flyforsinkelse. Desværre er årsagerne til forsinkelse ofte vanskelige at undgå. Det kan være vejrforhold eller ekstra travle rejsedage. I denne artikel sammenligner vi de største lufthavne i Europa med den størst andel af fly, der afgår til tiden.

Forsinkelse

I denne artikel ser vi på de ni største lufthavne i Europa med en hub-funktion til globale forbindelser. Dette er lufthavne, der gennemsnit udfører mere end 10.000 flyvninger om måneden. Afgangen betragtes som forsinket, hvis flyet forlader gaten mere end 15 minutter senere end den planlagte afgangstid. Det er selvfølgelig muligt, at flyvningen på frods for forsinket afgang alligevel ankommer til tiden. Tallene kommer fra Flightstats og ser på procentdelen af fly, der havde afgang til tiden, og den gennemsnitlige forsinkelse.

Bund 3

Hvis vi ser på tallene for oktober 2019, finder vi Amsterdam Schiphol (AMS), London Gatwick (LGW) og Frankfurt (FRA) på position 9, 8 og 7. Den hollandske storlufthavn havde et gennemsnit på 37 minutter for sen afgang i denne måned. Næsten 65% af flyene gik til tide. I juli og august i år gjorde Schiphol det meget bedre sammenlignet med de andre store lufthavne i Europa. Schiphol var dog på andenpladsen målt på den totale antal af afgange på en måned.

London Gatwick kommer på 8. pladsen med næsten 71% af de fly, der afgik til tide. Den gennemsnitlige forsinkelse var næsten 41 minutter, og dermed højere end i Amsterdam. Nummer 7 er Frankfurt lufthavn med 72% af de fly, der afgår til tiden. Den tyske lufthavn trafikede flest fly fra alle europæiske lufthavne i oktober, nemlig 21.581. Den gennemsnitlige forsinkelse her var den laveste af alle de lufthavne, der er nævnt i denne artikel. Nemlig “kun” lidt over 31 minutter.

Skærme med afgangstider, og forsinkelser, på Amsterdam Schiphol Airport (Kilde: Schiphol)
Skærme med afgangstider, og forsinkelser, på Amsterdam Schiphol Airport (Kilde: Schiphol)

Peloton

Plads 6, 5 og 4 viser henholdsvis Paris (CDG), Rom (FCO) og Barcelona (BCN). I Paris afgik mere end 73% af flyvningerne til tiden i med en gennemsnitlig forsinkelse på ca. 38 minutter. Punktlighed var næsten 74% i Rom. Den gennemsnitlige forsinkelse var 41 minutter. I Barcelona var næsten 76% til tiden, men den gennemsnitlige forsinkelse var meget høj på 45 minutter. Paris Charles de Gaulle er den største af disse tre lufthavne med mere end 20.000 flyvninger sidste måned.

Air France fly på CDG (foto credit Stephane de Sakutin/AFP/Getty Images)

Top 3

Vi er selvfølgelig mest nysgerrige efter de lufthavne, hvor du har mindst mulig chance for forsinkelse. London Heathrow (LHR) og München (MUC) befinder sig i henholdsvis position 3 og 2. I London Heathrow afgik næsten 77% af flyene til tiden. Den gennemsnitlige forsinkelse var 41 minutter. I München gik 79% af flyene med en forsinkelse på mindre end 15 minutter. Den gennemsnitlige forsinkelse var ganske lav med “kun” 34 minutter,

Pokalen af mest punktlige lufthavn går til Madrid. Selvom lufthavnen håndterede mere end 17.000 fly, lykkedes det stadig at få næsten 84% af flyene til at afgå til tiden. Den gennemsnitlige forsinkelse var 39 minutter.

AirEuropa A330 i Madrid

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Christian fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

    • Erwin Lansing siger

      CPH falder udenfor top 9 med 11.076 afgange i oktober og derfor ikke med i artiklen. Deraf var godt 18% forsinket mere end 15 minutter med en gennemsnitlig forsinkelse på lidt over 38 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *