På trods af svensk flyskat rejser svenskerne mere end for tre år siden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mere end 6 ud af 10 svenskere har ændret deres rejsevaner til udlandet i de sidste tre år. Flertallet tager i dag på flere rejser til udlandet end tidligere, hvor de i stor udstrækning efterspørger oplevelser og aktiviteter på rejsemålet.

Tallene fremgår at en undersøgelse lavet af det svenske forbrugsforskningsinstitut  SIFO  for Ticket.

Den laveste sats for flyskatten er 60 svenske kroner ved flyrejser fra svenske lufthavne til destinationer i Sverige, det øvrige Skandinavien eller Europa. For oversøiske rejser til rejsemål mere end 6.000 km fra Arlanda er flyskatten på 400 svenske kroner.

 

62 procent af de svenske rejsende fortæller, at de har ændret deres rejsemønster til udlandet sammenlignet med for tre år siden. Af disse tager næsten en tredjedel (30 procent) på flere udlandsrejser. 24 procent angiver i stedet for, at de tager på færre udlandsrejser. Aldersgruppen mellem 31 og 40 år er overrepræsenterede i denne gruppe. I denne gruppe er det almindeligt at stifte familie og mens børnene er små,  rejser man ikke så meget som tidligere.

“At svenskere kan lide at rejse, har vi vidst længe. Det som er nyt i dag, er at svenskerne gerne tage på flere og ofte kortere rejser end tidligere”

fortæller Katarina Daniels, PR- og kommunikationsansvarlig hos Ticket.

Hver femte rejsende, som har ændret sit rejsemønster, vil i dag have flere oplevelser og aktiviteter på rejsen. Der er signifikant flere i aldersgruppen 18-30, som vil have mere aktive udlandsrejser end tidligere, sammenlignet med de øvrige aldersgrupper. De 18-30 årige skiller sig også ud ved oftere at tage på kortere rejser og ofte rejser til storbyer – to transportformer, som hænger tæt sammen, eftersom de svenske rejsende ofte rejser netop til storbyer, når de skal på en weekendrejse.

“Mange vil opleve mere på rejsen, uanset om det er udflugter, træningsmuligheder eller andre aktiviteter. Man er ikke bare ude på at slappe af, men vil gerne komme hjem efter at have fået nye oplevelser og minder”

slutter Katarina Daniels.

Om Ticket

Ticket Privatresor er Nordens største rejsebureau for private med en omsætning på ca. 7 milliarder SEK. I Danmark kan man købe sin rejse via hjemmesiden Ticket.dk og i Finland via Ticket.fi. I Sverige og Norge sælger de både rejser fra de ca. 71 butikker i begge lande og via telefon og internet. Ticket ejes af den privatejede investeringsvirksomhed Braganza.

Foto: Ticket.seHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *