Passagerrekord i Doha´s Hamad Internatinal Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I 2019 servicerede Hamad International Airport et rekordstort antal gæster. Hele 38,786,422 passagerer rejste gennem lufthavnen. Det er det højeste antal rejsende siden lufthavnens åbning i 2014.

Tallet afslører også en år til dato vækst på 12,4 procent, sammenlignet med passagertal fra 2018.

Otte nye passager ruter er i det forgangne år føjet til lufthavnens globale netværk: Davao i Filippinerne, Rabat i Marokko, Izmir i Tyrkiet, Gaborone i Botswana, Langkawi i Malaysia, Mogadishu i Somalia, Malta samt Lisabon i Portugal. Herudover er der kommet tre nye fragt ruter til: Istanbul, New York og Almaty.

Blandt de mange selskaber som flyver på Hamad International har 15 øget deres ugentlige frekvenser til lufthavnen.

Badr Mohammed Al Meer, COO hos Hamad International Airport (HIA), udtaler:

2019 har været et spektakulært år for HIA, hvor vi har brudt vores rekord for det største antal passagerer serviceret siden vi åbnede for trafik.

Det var også et spændende år for lufthavnen i vores egenskab af gateway til nogle af verdens største sportsbegivenheder, herunder IAAF World Athletics Championships Doha 2019 samt FIFA Club World Cup Qatar 2019 som med succes blev afholdt i Qatar.

Når vi ser fremad, er vi fokuseret på at øge vores operationelle kapacitet gennem vores store udvidelsesprojekt, som er en vigtig del af lufthavnens hurtige vækst og landets forberedelse til at være vært for verdensmesterskaberne i fodbold i 2022

Den ikoniske bamse. Fotokredit: Hamad International Airport.

Forventer næsten en fordobling af passagerer efter 2022

I 2019 annoncerede lufthavnen en udvidelses plan i flere faser.

Fase A i projektet går ud på, at forbinde hovedterminalen med terminalerne D og E. Denne manøvre øger lufthavnens kapacitet til mere end 53 millioner passagerer årligt fra 2022.

Fase B, som forventes færdiggjort efter 2022, vil udvide terminalerne D og E yderligere og øger lufthavnens kapacitet til over 60 millioner passagerer årligt.

Kilde og fotokredit: Hamad International Airport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *