Personalemeddelse: Cathay Pacific vil skære yderligere i afgange

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ifølge en intern personalemeddelse, vil Cathay Pacific Airways foretage yderligere nedskæringer i passagerkapaciteten. Dette sker på grund af ekstremt lav efterspørgsel. Det betyder, at flyselskabet kun vil have to flyvninger om ugen til fire af deres langdistancedestinationer i april måned.

Efterspørgelsen er så lav, at man på en enkelt dag i løbet af uge, kun transporterede 582 passagerer. Det gav en belastningsfaktor på hele 18,3% – hvilket normalt ville svarer til 100.000 passagerer på en normal dag.

Ifølge meddelelsen, vil flyselskabet beholde ruterne fra Hong Kong til London, Los Angeles, Vancouver og Sydney. Alle med to ugentlige afgange.

Derudover håber man, at man vil kunne opretholde tre ugentlige regionale afgange til større destinationer i Asien som f.eks. Singapore, Beijing og Tokyo. Cathay Pacific håber også på, at man kan udnytte behovet for cargo.

Medarbejderene hos Cathay Pacific bliver berørt

De fleste Cathay-medarbejdere er allerede enige om, at man har taget tre ugers ubetalt orlov. Dette sker som led i en indsats for at reducere omkostningerne.

Nogle medarbejdere er dog også blevet “bedt” om at tage yderligere ubetalt orlov. Dette har man gjort for flere af de ansatte på jorden, hvor flyselskabet har stoppet deres flyvninger/eller reduceret kapaciteten.

Ledelsen hos Cathay Pacific gør også hvad de kan, for at reducere omkostninger. Det betyder, Mr Tang (Chief Executive Officer) vil reducere sin grundløn med 30% fra april til december.

Derudover vil Cathay Pacific Chairman, Patrick Healy samt de resterende i medarbejdere i Cathay Pacifics’ management team reducere deres grundløn med 25%.

Kilde: The Straits Times

Forsidebillede af Andy Leung fra Pixabay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *