Regeringen varsler: Genåbningsplan for rejser inden påske

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Regeringen forventer at have en plan for genåbning af udlandsrejser, senest den 5. april. Rejsebranchen ønsker en åbning i tre etaper.

Regeringen og sundhedsmyndighederne arbejder på en plan for, hvordan der kan genåbnes for rejser til udlandet. Planen skal være klar inden 5. april, hvor de nuværende rejsevejledninger udløber, fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod til Politiken.

Han advarer desuden om, at “porten til verden ikke kommer til at stå på vid gab” meddeler Ritzau.

Vi arbejder på en gradvis og sundhedsmæssigt forsvarlig genåbning af rejser, men det er desværre for tidligt at sige præcis hvornår og hvordan. Kendetegnet for pandemien nu er, at mutationer pludselig ændrer ligningen for alle lande. Sådan så det ikke ud for bare et par måneder siden.

Jeppe Kofod

Ministeren ser især et elektronisk EU-pas – gerne en elektronisk version – som en af nøglerne til at kunne åbne for flere rejser. Passet skal både kunne vise, om man er vaccineret, er testet, og om man har antistoffer som følge af nylig sygdom.

De enkelte EU-lande kan have forskellige holdninger til et coronapas, men når EU-Kommissionen kommer med sit bud, og det skal forhandles med landene, er Danmark stærkt engageret, påpeger udenrigsministeren.

Myndigheder i gang

Myndighederne undersøger forskellige modeller, og her mener Jeppe Kofod, at det vil være godt at genbruge dele af modellen fra sidste år, hvor rejsevejledningerne for lande og regioner blev opdateret på ugebasis.

Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, er ikke begejstret for den idé, fortæller han til Ritzau:

Det er en udfordring for rejsebranchen, når man risikerer, at der åbnes og lukkes på ugeplan. Vi ønsker forudsigelighed, og det skaber den model ikke.

Vi ønsker, at man eksempelvis kan rejse til Catalonien hele sommeren og ikke pludselig risikerer, at der bliver lukket ned igen, siger han til Politiken.

Lars Thykier

Sammen med brancheorganisationen Rejsearrangører i Danmark har han udarbejdet en plan i tre trin for genåbning af rejser til Europa.

Planen ser bort fra smittetryk, men baserer sig på coronapas, vaccinationer og test.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *