Rejsebeskrivelse: Krydstogt i Caribien, del. 1

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der findes mange forskellige måder at rejse på. Krydstogt er en af dem – og hvis du spørger mig, er det den helt perfekte måde at rejse på.

I januar 2017 besluttede jeg mig for, at min næste rejse skulle foregå ombord på et krydstogtskib og efter lidt research og søgninger rundt omkring på nettet, for at finde ud af, hvad de forskellige rederier kunne tilbyde og hvad der bedst kunne svare sig, fandt jeg endelig et krydstogt, jeg bare måtte med på. Turen inkluderede 6 forskellige destinationer fordelt på 9 dage med skibet Costa Deliziosa. Jeg havde egentlig planlagt at tage af sted alene, lige indtil min mor kom med bemærkningen ”jeg ønsker mig et krydstogt i fødselsdagsgave når jeg bliver 50”… Så mens min far tog min mor med ud at handle, klarede jeg resten og så var kahytten pludselig bestilt.

Ruten

Næste punkt på listen var at finde en afgang til Fort Lauderdale. Valget faldt på Lufthansa og Air Canada og turen mod USA kom derfor til at hedde CPH – Frankfurt – Toronto – Fort Lauderdale. Det kunne sagtens ha’ været gjort på mange andre måder – f.eks. Flyver Norwegian direkte til Fort Lauderdale fra CPH, men ved at gøre det via. Frankfurt og Toronto fik vi muligheden for at flyve i Lufthansas B747-400 (og på det punkt, er jeg nok lidt en nørd for selvfølgelig skulle vi flyve med den).

Nedtælling til mit første krydstogt kunne nu begyndte, ESTA til USA blev bestilt og fordi vi havde en mellemlanding i Canada skulle vi også have visum hertil. Heldigvis foregår det hele over nettet og det var derfor klaret rimelig hurtigt.

Let’s go!! 

Søndag d. 5/5 kl. 09:00 stod vi i Københavns lufthavn klar til at checke ind. Kufferterne blev afleveret og vi kom forholdsvis hurtigt igennem fasttrack og videre ind i loungen hvor vi kunne få lidt morgenmad inden afgang. En time senere var vi på vej ud mod gaten og på vej mod første destination på turen – Frankfurt. Vi havde bare 1:20 i Frankfurt til at skifte fly, men heldigvis har jeg fløjet så mange gange fra den lufthavn efterhånden, at det hele gik temmelig smertefrit. Vi ankom til gaten og kom af sted til tiden. Tiden blev brugt på at indhente lidt søvn og ellers se lidt live Premier League fodbold som Lufthansa tilbyder, så tiden gik forholdsvis hurtigt. Ved ankomst til Toronto havde vi 3 timers ventetid at slå ihjel inden vi skulle ud på den sidste del af flyveturen. Heldigvis fik vi klaret immigrationen til USA i Canada og det betød, at afgangen blev betegnet som en indringes afgang.

B747-400 i Toronto

Vi ankom til Fort Lauderdale kl. 23:30. Vores kufferter kom ud som de første og vi kom derfra hurtigt ud i en taxa til hotellet. Da vi bare havde en enkel overnatning i Fort Lauderdale faldt valget på Sonesta Fort Lauderdale Beach. Efter en god nats søvn kunne vi nu bruge hele dagen i Fort Lauderdale, da vi først skulle være på skibet kl. 20. Det var 25 grader, solen skinnede og vi brugte dagen på at gå en lang tur langs stranden og ellers opleve byen.

Og så kom det vi ellers havde ventet på. Efter at ha’ brugt en hel dag i FL var det nu tid til at hoppe i en Uber på vej mod Port Everglades og så kunne turen ellers rigtig begynde.

Check ind på skibet foregik hurtigt på trods af, at der var rigtig mange mennesker og efter bare 30 min. Gik vi rundt på skibet for at finde vores kahyt (det er ikke helt nemt og der er rigtig mange af dem ;-)… ) 14 dage før afgang kan man downloade alle papirer, kuffertmærker og check ind papirer. Har man udfyldt dette inden ankomst til terminalen, går det hele også meget hurtigere.

Første stop på turen: 8 timer I Nassau, Bahamas

Lad mig starte med at sige, at Caribien er præcist lige så eksotisk som man forestiller sig. Det turkisblå vand, temperaturen, palmer og de lange hvide sandstrande… Og det var selvfølgelig også det første der mødte os, da vi gik i land i Nassau.

Indsejling til Nassau, Bahamas

Vi tog en taxa ud til Paradise Island for at se det store Atlantis Resort. Prisen for en tur derud (og hjem igen, taxachaufføren venter på dig, kostede bare 50 kr.) På stranden ved Atlantis var det her vi tog turens første dukkert. Vi tog tilbage til Downtown Nassau hvor vi brugte resten af dagen på at spiste frokost på Hard Rock Café, fik shoppet lidt souvenirs og set byen med de mange flotte farvede huse.

De mange farvede huse i Nassau

Efter 8 timer i Nassau gik turen tilbage til havnen og om bord på båden. Når man er på krydstogt er sikkerheden ligeså vigtig som hvis man skal flyve og man skal derfor igennem security ligesom man kender det fra lufthavnen. Allerede ved check ind den første dag får du udleveret et personligt kort med en masse data registeret på kortet. Når man forlader skibet scannes kortet og når man går igennem security scannes det igen. På den måde ved de også om der mangler nogen, når skibet skal til at sejle.

 

I del 2 tager jeg jer med videre på turen til Den Dominikanske Republik, Jamaica, Cayman Island og Honduras.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *