Krydstogt i Caribien, del 2.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Første del af min rejsebeskrivelse, “krydstogt i Caribien del 1” tog os til USA og Bahamas. I 2. del venter der endnu flere oplevelser fra mit krydstogt. Hvis du ikke allerede har læst del 1, kan det gøres her.

Dag 2: På havet

Jeg havde egentlig fra start været ”bange” for at dagene på havet ville blive kedelige, men der tog jeg fejl – jeg tror simpelthen det er umuligt at kede sig på et krydstogt. Jeg startede min morgen i skibets fitness center og jeg må indrømme, at udsigten her var lidt federe end Fitness World Herlev. Jeg fik klaret 5 km løb og på trods af, at vi havde en dag på havet, var der ingen kø og ventetid i fitness centeret. Jeg fandt dog senere ud af at der også fantes en løbebane ombord – det blev udsigten dog ikke værre af.

Løbebanen på øverste dæk.

Om bord på skibet findes både pools, spa, fitness, golfsimulator, teater, forskellige tema restauranter og barer (som også er inkluderet i prisen), der er kasino, mulighed for shopping og ellers bare slappe af på et af mange fællesområder. Det kan anbefales at man tager en kahyt med balkon da det kan være rart, at man også bare kan sidde derude og nyde udsigten. Om aftenen er der live musik, underholdning i restauranten og i de mange forskellige barer og fællesområder.

Dag 3: 7 timer i Amber Cove, Den Dominikanske Republik.

Ved ankomst til Amber Cove havde vi allerede hjemmefra planlagt at vi ville ind til byen, Puerto Plata. Vi tog en taxa fra havneområdet og ind til byen og her fik jeg testet mit spansk fra gymnasiet, da taxa chaufføren ikke snakkede super godt engelsk. Da vi ankom til byen gav taxachaufføren os en guidet tur på gåben inden vi kørte videre mod stranden. Vi brugte en times tid her inden turen igen gik tilbage mod havneområdet. Området omkring havnen er kæmpe stort og der er muligheder for både at spise, shoppe eller gå en lang tur langs stranden.

Flot indsejling til Amber Cove

 

Puerto Plata

Dag 4: 6 timer i Ocho Rios på Jamaica

Hjemmefra havde vi bestilt en tur på Jamaica igennem Costa Cruise, så dagen var planlagt for os. Turen startede på havnekanten hvor vi blev hentet i bus. På Jamaica kører man som det passer en og regler er vidst ikke noget de tager så tungt… og man kan som buschauffør også sagtens både styre en bus, snakke i telefon og ryge – samtidig… Fra krydstogt-terminalen kørte vi ud til Yaaman Adventure park hvor vi blev kørt rundt i parken på ladet af en traktor. Så var der smagsprøver på en masse frisk frugt, friskpresset juice og rom. Herfra kørte vi til Dunn’s River Falls som må være et af Ocho Rios højdepunkter. Det er et enormt vandfald man kan bade i og naturen herude er helt vild. Inden turen gik tilbage til båden kørte vi forbi ”James Bond Beach” hvor skaberen bag James Bond har boet og stranden er derfor opkaldt efter ham.

Dunn’s river falls, Jamaica

 

Frisk frugt på Jamaica

 

Dag 5: 11 timer på Cayman Islands

Kl. 09:00 lagde vi til ca. 1 km udenfor kajen ved Cayman Islands. Herfra blev der indsat shuttlebåde til at sejle os ind til land.

Skibet set fra en af de andre shuttlebåde

Vi havde ligesom på Jamaica bestilt en tur igennem Costa Cruise og dette var nok det, vi havde glædet os mest til. Vi kørte i små minibusser ud til et lille havneområde hvor vi herfra skulle på sejltur. Vi sejlede ca. 45 minutter ud til Stingray City – et område med krystalklart vand og rokker i alle størrelser. Herfra var det bare at hoppe i badetøjet og så i vandet. Man har mulighed for at komme helt tæt på de store rokker der på ingen måde føler sig truet af at der kan være mange turister. Der var dog en del turister da vi ankom, men det gjorde ikke oplevelsen mindre god.

Under vandet i Stingray City på Cayman Island

Efter ca. 1,5 time i vandet sejlede vi tilbage mod havnen og hoppede igen over i bussen for at fortsætte vores tur rundt på Cayman Island. Turen gik nu videre mod Hell (ja, det hedder Hell) og herfra videre til en lille Tortuga rum store hvor vi var på romsmagning og smagte de berømte romkager. Det sidste stop på turen gik til Cayman Turtle Centre hvor vi, sjovt nok så skildpadder.

Vi blev kørt tilbage til havneområdet og herfra gik vi en tur i George Town hvor vi spiste en sen frokost med udsigt udover vandet inden turen atter gik tilbage mod båden.

Dag 6:

Dagen foregik på vandet med afslapning efter 3 dage med en masse oplevelser.

Dag 7: 9 timer på Roátan, Honduras

Vi havde hørt, at Roatan skulle have nogen af Caribiens bedste strande, så det skulle selvfølgelig undersøges. Vi havde hjemmefra bestilt en transfer med bus ud til en strand de kaldte ”the lost paradise”. Efter 40 min. kørsel igennem et område der ligger langt væk fra det man er vant til med meget hullede veje og en opfattelse af fattigdom, ankom vi langt om længe til hvad der skulle være paradise. Vi blev mødt af et kæmpe skilt der mest af alt mindede om noget fra Pirates of the Caribbean med teksten ”Welcome to Tabyana”. Herfra skulle vi gå omkring 200m igennem et lille skovområde og ud af det blå kom den vildeste sandstrand med palmer, kokosnødder og alt hvad man ellers kunne forestille sig findes på de kanter.

Vi fandt hurtigt ud af, at der under vandet skulle gemme sig et helt fantastisk dyreliv, så vi kom hurtigt op og fik lånt noget snorklingsudstyr for bare 20 danske kroner. Vi kunne se, at mange andre også lå og snorklede og bare 100m fra stranden startede det flotteste koralrev med et meget rigt dyreliv. Vi brugte hele dagen herude og jeg vil anbefale at du medbringer et undervandskamera med ubegrænset plads (og batteri) for man bliver ALDRIG træt af, at tage billeder af livet under vand.

Et af de mange billeder fra Honduras

I tredje og sidste del af min rejsebeskrivelse af turen fortæller jeg om turens sidste stop, Mexico samt giver lidt gode tips og trick til krydstogtsrejsen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *