Rejsebranchen i fælles udmelding: Nu kan vi ikke holde den gående længere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Med Udenrigsministeriets seneste udmelding om at lukke Danmarks grænser for ind- og udrejse, trækker rejsebureaubranchen atter det korteste strå i Regeringens coronahåndtering.

Dansk Rejsebureau Forening meder det er nu helt nødvendigt at branchen, der har kæmpet i 11 måneder, får langt bedre muligheder for støtte end hidtil.

Med dagens grænselukning, et ”rødt” verdenskort og dermed fuld stop for rejser uanset art, er rejsebranchen endegyldigt blevet tvangslukket. Det kan derfor ikke længere være til debat, om branchen skal hjælpes eller ej, hvis de allersidste stumper skal reddes, skriver foreningen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

I næsten et år har rejsebureauerne ikke haft nogen omsætning, og hjælpepakkerne til rejsebranchen har ikke kunnet dække det mest nødvendige, da de stort set kun har bestået af lån og ikke decideret støtte. Det er derfor sidste udkald nu for en brugbar støttepakke hvis rejsebranchen skal overleve.

Situation i dag er sådan set meget enkel. Rejsebureauerne har kæmpet i næsten et år nu uden nogen omsætning og uden nogen reel hjælp fra den Regering, der ellers lovede at holde hånden under os. Det er desværre ikke sket, så med mindre man fra Regeringens side har et udtalt ønske om at komme af med os, så er det altså nu, vi skal have den støtte, vi er blevet lovet.

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Når verden er lukket er rejsebranchen også lukket. Støtten skal derfor udmønte sig i fuld lønkompensation og fuld dækning på faste omkostninger, mener foreningen

Rejsebranchen har ikke modtaget støtte siden august.

Jeg har sagt det flere gange før, men hører stadig, at rejsebranchen jo allerede har fået så meget støtte i de første måneder af pandemien. Det er dygtigt kommunikeret af dem, der har en dagsorden om, at det private erhvervsliv ikke skal støttes, men det er ganske enkelt ikke korrekt. Rejsebranchen har nemlig ikke fået nogen nævneværdig støtte, kun lån. Lån, der skulle dække forbrugernes krav om tilbagebetaling af aflyste rejser og som naturligvis skal betales tilbage.

Selvom jeg godt forstår alvoren i situationen og bevæggrundene bag nedlukningen, gør det mig meget trist, at alt det, rejsebureauerne har kæmpet for de sidste 11 måneder er spildt, hvis ikke regeringen kommer til undsætning. Vi er tæt på lysere tider, så hvis vi skal overleve og kunne sælge rejser til foråret, så er det nu, det gælder

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Foto: ColourboxHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Claus Andersen siger

    Regeringen er pisse ligeglad. Det har de været fra dag 1. Der blev fra starte taget en politisk beslutning om at rejsebranchen sgu nok ikke overlever alligevel. Så det med hjælp kan være lige meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *