Så er der åben for rejser i Europa

Europakort

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I morgen træder der nye regler i kraft. Det betyder at der er en række lande, som du nu kan rejse til uden at skulle i karantæne når du kommer hjem.

Det gælder følgende lande:

  • Malta
  • Azorerne
  • Madeira
  • Mallorca
  • Ibiza
  • Gran Canaria
  • Følgende spanske regionerne: Asturien, Galicien, Extremadura, Murcia, Valencia, Ceuta og den spanske enklave i det nordlige Marokko

Det hele er baseret på om hvordan smittetallet er på den pågældende destination, men også på om det pågældende land har åbnet op for turister. Et eksempel er Italien, som i dag har åbnet op for turister, men grundet smittetalene er Italien i rejsevejledningen forsat ikke et land som Borgerservice anbefaler du kan rejse til og du skal derfor forsat i isolation når du kommer hjem.

Isolationskravet hæves for alle EU og Schengen landene inden sommerferien går i gang, så danskerne kan ifølge Borgeservice godt begynde at bestille sommerferien i Europa.

Det er første gang siden før jul, at man nu faktisk kan tage på en almindelig ferierejse. Også til destinationer hvor vi gerne vil på ferie.

Erik Brøgger Rasmussen, direktør for organisation og borgerservice – Udenrigsministeriet.

Ændringerne træder i kraft lørdag 15. maj klokken 16.00.

I fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter, som indledes fra den 26. juni vil verden – som i fase 3 – være opdelt i gul, orange og rød baseret på incidensgrænsen på 50/60. Dog vil de smitteforebyggende tiltag (rejserestriktionerne) vil blive justeret, da der overgås til en coronapas-baseret tilgang. Indehavere af det europæiske coronapas vil kunne ind- og ud- rejse af Danmark. Det betyder, at danske turister kan holde ferie i alle EU- og Schengenlande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at man kan komme retur til Danmark uden krav om isolation.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *