Københavns Lufthavn havde over 22 millioner passagerer i 2022

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er tydeligt at se på passagererne at 2022 blev et vendepunkt. Efter de seneste to års rutsjetur er passagererne på vej tilbage i luften og tallene fra Københavns Lufthavn viser det med tydelighed.

Der var præcist 22.143.135 passagerer var gennem terminalerne i Københavns Lufthavn i 2022.

Men udviklingen i antallet af passagerer siden 2019 har været noget af en tur op og ned. Rejserestriktioner gjorde at der på en da kun var 424 passagerer i lufthavnen og ting som Omikron-varianten gav alle endnu en mavepuster. Nu er luhavnen næste tilbage til hvor den var i slutningen af 2019.

No alternative text description for this image

Alene i december rejste 1,7 millioner passagerer til og fra Københavns Lufthavn. Det svarer til at flere end otte ud af ti passagerer er tilbage i forhold til 2019, som er sidste hele år inden pandemien ramte.

I 2022 var det Spanien der løber med titlen, som det mest populære rejseland. 2,2 millioner. Det svarer til hver tiende passager, som rejste til en af de spanske destinationer fra København som for eksempel Malaga, Barcelona og Mallorca.

På de lange ruter mangler vi stadig en del trafik til Asien, mens USA for alvor gjorde comeback med omkring 800.000 rejsende, og USA ender som nr. 10 på listen over de mest populære rejselande.

Vi er sikker på at Københavns Lufthavn snart igen er ude med flere nye ruter. Der er en positiv trend i tilgængelig kapacitet og ønsket om at rejse. Vi er sikre på at 2023 bliver et ganske godt rejseår.

Priserne er i hvert fald på vej nedad på især USA. Der ser vi allerede nu priser til under 2.000,- kroner for den billigeste returbillet.

Foto: CPHHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *