SAS lukker alle lounger fra i morgen og det er det helt rigtige at gøre

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS har besluttet at lukke alle deres lounger fra og med i morgen. Loungerne i Oslo er allerede lukket ned. Læs med her hvorfor det er det helt rigtige at gøre.

Det er svære tider for alle, som har kontakt med flyselskaberne. For flyselskaberne, de ansatte især og de kunder der ofte ganske loyalt benytter de samme flyselskaber. I disse tider må vi alle forstå at tingene ikke er normale og derfor bliver det at rejse i øjeblikket heller ikke det samme.

Det drejer sig om at reducere risikoen for smittespredning balanceret med at holde centrale ruter åbne og forsat hjulene igang i Skandinavien, Europa og verden. Der spiller flyselskaberne en vigtig rolle. Uden dem kan vi ikke komme til forretningsmøde nemt og effektivt i London eller pendle frem og tilbage mellem Aalborg og København. I lande som Norge og Sverige, hvor afstandene indenrigs er meget længere, vil konsekvenserne være endnu højere.

SAS lukker alle deres lounger fra lørdag den 14. marts 2020

Som en del af det arbejde med at reducere risikoen for smittespredning og det generelt meget lave antal passagerer, så har SAS besluttet at lukke alle deres lounger på ubestemt tid.

I går meldte SAS ud at de for at reducerer mulighed for smittespredning, så ville cateringen i flyene, men også i loungerne blive reduceret. En åben buffet kan være et sted hvor smitten spredes nemmere og det er i hvert fald et sted de fleste besøgende i loungerne mødes. Men SAS har rigtigt nok valgt at lukke ned for deres lounger.

Det fjerne helt konkret en smittekilde og dermed også en risiko for at du selv bliver smittet på din rejse med fly.

Det er også unødvendigt dyrt at holde åben i en lounge som København Lufthavn, når der stort set ikke er nogle besøgende. I en presset økonomisk situation som alle flyselskaberne er i lige nu, så må vi alle acceptere at der spares på ikke vitale dele af rejsen, hvilket en lounge alt andet lige er. Det drejer sig om at sikre flyselskabet overlevelse og så mange ansattes job som overhoved muligt. Det er i alles interesse på den lange bane.

Så vi kan kun støtte beslutningen om at lukke loungerne ned og vi er sikre på de åbner op igen så snart situationen normaliseres.

I de fleste lufthavne er der alternativer

I alle de lufthavne SAS flyver til, og hvor de har lounger, der er der alternative muligheder. Nogle via deres Star Alliance Guld kort eller via en betalingslounge.

Hvis du vil besøge en lounge inden din flyafgang, så er der i de langt de fleste lufthavne muligheder for at vælge en betalingslounge. Det gælder for både København og de destinationer som SAS forsat flyver til rundt i Europa og USA.

LoungeBuddy eller Priority Pass vil give dig en oversigt. I Københavns Lufthavn kan vi anbefale Eventyr Lounge som forsat er åben.

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. Michael Iversen siger

    Ved at lukke lounges for passagere bliver der faktisk færre m2 per passagerer til rådighed i lufthavnen på et givet tidspunkt, og derved kommer man tættere på hinanden end nødvendigt.
    Netop ved at kunne dele passagere op i flere sektioner herunder lounges reduceres smittefaren. Opdeling af pesoner i grupper er bl.a. det militæret gør for at reducere smittefaren.
    Så jeg forstår overhovedet ikke logikken her – andet end det sparer SAS for penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *