Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Fra i dag vil SAS via deres koncept New Nordic by SAS, kun tilbyde vegetariske menuer til deres SAS Plus kunder. Som sådan er det fint nok – det er blot det faktum at der ikke er noget valg som kunde.
SAS oplyser selv at de oplever en stigende interesse for plantebaserede madkoncepter blandt rejsende og har derfor valgt at indføre to faste, vegetariske versioner af New Nordic by SAS-konceptet. De to menuer kan du møde næste gang du skal rejse med SAS Plus og turen tager mere end 80 minutter.
Alle menuer i New Nordic by SAS er tilberedt af sæsonens råvarer fra lokale producenter og serveres i SAS Kuben, som mange enten er glade for eller helst så forsvinde og blive erstattet af samme type boks, som bliver brugt til morgenmaden.
Det er spændende at SAS forsætter med at udvikle nye retter, men et for stort fokus på at være miljørigtig kan give bagslag mener vi. Det er ganske enkelt for svensk og ikke noget som passer ganske mange i Danmark. Der sidder altså nogle personer i hovedkvarteret i Frösundavik og glemmer at flyselskabet har ganske mange andre kunder end lige dem i Sverige.
Karl Sandlund, SAS Executive Vice President Commercial udtaler:
Det er fantastisk, at vi har et nært samarbejde med små producenter fra hele Skandinavien. Det bidrager til at udvikle vores kulinariske ambition med nordiske traditioner og oprindelse.
New Nordic by SAS blev lanceret i 2017. Ambitionen har siden starten været at forvandle det bedste fra skandinavisk madkultur til kulinariske oplevelser i 10.000 meters højde.
Læs mere: Se med da SAS Cube og New Nordic blev lanceret i Stockholm
Men fra starten var det aldrig i fokus at det skulle være rent vegetariske – dette er først noget som kom på banen, da SAS for ikke så lang tid siden testede den første vegetariske menu.
De første retter som blev lanceret i 2017 kan du se her:
Ikke noget valg
På Facebook skriver SAS følgende:
Måltiderna erbjuds i en löpande serveringsstruktur. Huvudprincipen är att maten byts fyra gånger under en vecka, bytena är kopplade till tid på dagen och specifika veckodagar.
Dette betyder at du som rejsende i SAS Plus vil komme i en situation, hvor du reelt ikke har noget valg om du vil spise kød eller fisk. Du vil derimod få en SAS Cube boks eller “kuben”, hvor hovedingrediensen er enten svampe eller blomkål.
Det som er mærkeligt er at du kan sikre dig vegetariske retter ved at forudbestille dem, men du kan ikke sikre dig en ret med enten kød eller fisk ved at forudbestille det. Da vi reelt tvivler på at flertallet af rejsende i SAS Plus primært ønsker vegetariske menuer, så kunne det være den bedre løsning at lade de (få) der ønsker vegetariske menuer at lade dem forudbestille det – eller så kan de i alle tilfælde undgå at spise fisken eller kødet fra ikke-vegetariske menuer.
Økologiske svampe og grillet blomkål
Den ene af de to nye vegetariske menuer består af blomkål grillet i camelinaolie med en gotlandsk hvedesalat tilsat linser, sorte bønner og beder.
Den anden menu består af svampe i dild- og peberrodslage sammen med en kålrabisalat.
Nu er vi på InsideFlyer ganske interesseret i catering og hvad flyselskaberne servere ombord. Vi følger området tæt hver dag.
Læs mere: Se med her hvad flyselskaberne servere i luften – vi har Nordens største samling af billeder
Det undrer os meget at SAS prøver at gøre deres SAS Plus menuer så “fine” med brug af produkter som de færreste kender, en beskrivelse og pressepræsentation, som ligner noget du ser i de bedste Business Class eller First Class.
Også i de to nye menuer er der brugt produkter som undre. Et eksempel er “blomkål grillet i camelinaolie”. Camelinaolie er normalt ikke brugt i køkkenet. Den har en fin, naturlig nøddeagtigagtig smag. Derimod ses det oftere som et hudprodukt – beskrevet som velegnet til anti-aging, blødgørende og tonende hudpleje.
Dertil er den oprindeligt heller ikke fra Norden, så det er et lidt underligt produkt at benytte i stedet for mere almindelig koldpresset rapsolie af høj kvalitet fra for eksempel Bornholm.
Pænt ser det bestemt ud, men når du ser det i SAS Kuben, så vil du sikkert se et mere kompakt syn – men følger SAS deres nuværende niveau, så er vi sikre på at der er god smag i det og at produkterne kommer fra gode leverandører. Vi kommer senere retur med en test af disse når vi har fået smagt dem på vores næste flyvninger.
Læs mere: Se hele menuen her
Hvad tænker du om at SAS går “All vegetarian”?
Skriv et svar