Scandic hælder mere bæredygtigt vand i glassene

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

EU og Regeringen vil mindske den globale opvarmning med en række stramninger. Det betyder blandt andet, at alle drikkevandskølere skal udskille mindre CO2 inden 2022.

Jo før jo bedre, mener Scandic, som allerede nu har købt ind på kravene fra EU og indgået en miljøvenlig aftale på alle kædens hoteller i Danmark.

Vi ved efterhånden, at vores gamle biler, lange flyrejser, store bøffer og høje strømforbrug påvirker miljøet negativt, og at det har alvorlige konsekvenser for den verden, vores børn og børnebørn kommer til at vokse op i, hvis ikke vi handler nu. Men at vores drikkevand nu også skulle være en synder i klimaregnskabet, det er en svær sandhed at sluge. Adgang til vand er en menneskeret og noget af det reneste, vi kan indtage. Alligevel kan dit vandforbrug være medskyldig i, at blandt andet vandstanden vil stige i fremtiden.

Problemet er de kunstige kølemidler, der holder drikkevandet koldt i de beholdere, man ser på mange kontorer, sygehuse og hoteller. Derfor har Europa-Parlamentet udskrevet en forordning om såkaldte fluorholdige drivhusgasser for blandt andet køleudstyr, der skal sænkes mærkbart fra 2020. Regeringen har fulgt trop og forbudt import, salg og anvendelse af de skadelige drivhusgasser. Socialdemokraterne går også til valg på den grønne dagsorden, så selv ved et eventuelt regeringsskifte vil forslaget ikke blive druknet.

Jens Joel, der er energi- og klimaordfører for Socialdemokraterne udtaler:

Klimakampen er helt afgørende for vores generation. Og den handler ikke kun om store omstillinger og klimatopmøder. Den handler også om, at vi alle kigger på, om der kan gøres noget i vores hverdag og virksomhed. Fra politisk hold skal vi hele tiden stramme kravene, og i den her situation betyder det blandt andet, at vandkølerne bliver mere miljø- og klimavenlige.

Aftalen i Danmark er, at kølemidlet i en drikkevandskøler ikke må indeholde et kølemiddel med en GWP-værdi højere end 5. GWP betyder Global Warming Potential og indikerer, hvor miljøskadeligt det pågældende kølemiddel er for den globale opvarmning over en periode på 100 år. Hvis et kølemiddel har en GWP-værdi på 2000, betyder det, at udledning af ét kg af stoffet påvirker drivhuseffekten på samme måde som 2000 kg CO2.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *