Se hvor du kan sejle gratis med færger i sommeren 2021

Danmark - Fyrtårn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som en del af den politiske aftale om en sommer- og erhvervspakke fra den 4. juni 2021 får danske indenrigs færgeselskaber mulighed for at tilbyde gratis færgetransport til alle gående, cykler og biler med handicapparkeringskort i sommeren 2021.

Partierne bag sommer- og erhvervspakken har den 4. juni 2021 præsenteret en række initiativer, der skal understøtte danskernes muligheder for at afholde sommerferien i Danmark.

Ét af initiativerne betyder, at der gives mulighed for gratis transport på færger, der sejler mellem danske havne og øer, samt ruten mellem Rønne og Ystad for gående, cykler og biler med handicapparkeringskort i sommeren 2021.

Der er for eksempel gratis tur med færgerne til Bornholm – her fra Køge.


 
Ordningen giver mulighed for at færgeruter, der sejler mellem to danske havne, kan få refusion for den mistede billetindtægt i perioden med gratis billetter. Internationale færgeruter som f.eks. færgeruterne mellem Rømø-Sylt og Helsingør-Helsingborg er ikke omfattet af ordningen, ligesom diverse ”turbåde”, havnebusser og oplevelsessejladser heller ikke kan søge om refusion.

Ansøgningsfristen for tilmelding til ordningen er nu udløbet, og 54 færgeruter har valgt at være med i ordningen. De enkelte ruters geografiske placering samt hvilke perioder, hvor der tilbydes gratis færgetransport til alle gående, cykler og biler med handicapparkeringskort kan findes via ‘link til kort over færgeruter som deltager i gratisordningen’ nedenfor. 

Trafikstyrelsen har ligeledes udarbejdet nedenstående oversigt over tidspunkter for rabat for de færger, der er omfattet af ordningen.

Link til kort over færgeruter, som deltager i gratisordningen (understøttes ikke af Internet Explorer.)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *