Singapore Airlines CEO går 15% ned i løn og Cathay Pacific holder 120 fly på jorden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Situationen med Coronavirus bliver uge for uge mere alvorligt for mange virksomheder. Dette gælder også for luftfarten og i dag er der kommet to eksempler på hvor voldsom situationen reelt er.

Her til morgen kom nyheden ud om at CEO Goh Choon Phong i Singapore Airlines tager en lønnedgang på 15% startende her fra denne måned.

Mit ledelsesteam vil gå forrest med en lønnedgang gældende fra den 1. marts 2020. Jeg vil gå 15% ned i løn, mine Executive Vice Precidents vil gå 12% ned i løn og mine Senior Vice Precidents vil gå 10% ned i løn.

CEO Goh Choon Phong i Singapore Airlines

Dette blev skrevet ud til medarbejderne i Singapore Airlines fredag eftermiddag.

Dertil vil SIA’s bestyrelse også tage en lønnedgang på 15% fra 1. marts 2020. Dette gøres for at vise soldariteten med ledelsen og alle medarbejderne.

Medarbejderne er blev opfordret til at tage ubetalt ferie i denne periode, men indtil videre er de ikke bedt om at gå ned i løn.

Det er faktisk specielt at en samlet ledelse vælger at gå markant ned i løn og gå forrest. Ofte bedes medarbejderne om at tage en lønnedgang uden at ledelsen gør det. I dette tilfælde syntes vi at Singapore Airlines griber situationen helt rigtigt an.

Dertil forventes det forsat at der skal ske mere. Så det kan ikke udelukkes at medarbejderne også vil få en lønnedgang, men i alle fald gik ledelsen forrest.

Cathay Pacific holder 120 fly på jorden

Cathay Pacific holder 120 fly på jorden. Det er reelt halvdelen af deres samlede flåde, som lige nu holdes på jorden. Der er rygter om at dette tal vil blive endnu større, da flyselskabet forsat forventer mindre efterspørgsel.

I sidste uge blev 25.000 medarbejdere bedt om at tage ubetalt ferie, da der simpelthen var så mange aflyste afgange. Normalt er der 1.470 flyvninger per uge planlagt, men lige er tallet reduceret med mere end 1.120 flyvninger.

Til sammenligning gav Sars krisen i 2002 en reducering, hvor 22 fly ud af 80 fly blev sat på jorden.

Vi ser også konsekvenserne i Europa. Den kæmpestore rejsemesse ITB Berlin blev i sidste uge aflyst og Lufthansa har i dag aflyst endnu en række flyvninger frem mod april måned.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *