Singapore alternativ: Changi Village

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For mange rejsende er Singapore ikke andet end en transferlufthavn. Dem der lægger vejen forbi byen, bliver ofte hængende omkring midtbyen. Alligevel har “Lion City” meget mere at byde på.

Hvis du vil undslippe travlheden af de mange shoppingcentre i Singapore, kan vi anbefale Changi. Nej, ikke lufthavnen, selvom du fint kan tilbringe en dag der, men landsbyen som har givet lufthavnen navnet, Changi Village.

Changi Village

Inden Singapore voksede sig til en verdensby, var der ikke mere end en samling bosættelser og fikserbyer. En af dem, Changi, har altså lagt navn til lufthavnen.

Britterne omdannede byen i 1927 fra en søvnig lille landsby til en militærbase. Britterne er der ikke længere, men du kan se sporene af deres tilstedeværelse alle vegne. En længere oversigt af den britiske base og resterne du stadig kan se, kan du finde her.

Singapore - Changi Village
En RAF VC-10 bevogter den dag i dag indgangen til Changi Village

Efter Singapore overgav sig til japanerne, blev basen lavet om til et stort militærfængsel, som rummede omkring 50.000 allierede soldater. Herfra rejste mange krigsfangere videre til grænsen mellem Birma og Thailand for at arbejde på sporvejen, kendt fra filmen “The Bridge on the River Kwai”.

Efter krigen, omdannede britterne deres base til en militærlufthavn. I 1971 blev basen overdraget til staten Singapore.

På grund af placeringen, afskærmet fra resten af byen af et industrikvarter, blev Changi Village derefter nærmest glemt. Singaporeanerne påstår at Changi føles som Singapore i 80’erne. Livet går langsommere end i resten af byen. Til byen hører også en lille fiskerihavn og en færgeterminal.

Du skal ikke regne med en stor by. Der er ikke nogen shoppingcenter, men der er et antal hyggelige kaffebarer langs hovedgaden.

Singapore - Changi Village

Foodie heaven

Changi Village er i Singapore kendt hos foodies, på grund af dets hawker center som serverer dagfrisk fisk og skaldyr. Et hawker center er en samling af billige madboder, grupperet omkring et torv med borde hvor du kan spise. Egentlig en slags food court, med den forskal at en food court er inde i et shoppingcenter og et hawker center er udendørs.

Et af de mest populære boder i Changi Village er “International Muslim Food stall”, kendt for Nasi Lemak og Otak. Men også de andre boder byder på fantastiske måltider til nærmest ingen penge.

Singapore - Changi Village
Dagfrisk fisk

Hvis du hellere vil spise på en traditionel restaurant, findes der et antal spisesteder nær hawkercentret, som tilbyder smagfulde tradtionelle retter.

Boardwalk

Når du går fra færgeterminalen i vestlig retning, kan du følge Changi Point Coastal Boardwalk. Her kan du nyde den lokale natur og et spektakulært udsigt over Malaysia’s kyst. Når du når til enden af promenaden, kan du gå tilbage via Andover Road og Netharavan Road, hvor du går forbi mange efterladenskaber af den britiske militærbase. Du går også forbi det forhenværende Changi Hospital, berygtet under lokalbefolkningen fordi det skulle være hjemsøgt.

Changi Beach Park

Øst for Changi Village, i forlængelse af landingsbanen, ligger Changi Beach og tilhørende park. Det 3,5km lange sandstrand er bare helt perfekt. Det er populært hos lokalbefolkningen, som bruger de opstillede griller om aftenen og førhen overnattede i telte, som dog desværre ikke længere er tilladt. Om dagen, og især på hverdage, er det ret roligt og kan du nyde solen, mens flyspottere også bliver forkælet.

Singapore - Changi Village

Changi Beach er i øvrigt også stedet for et af de mørkere kapitler i Singapore’s historie. Under Anden Verdenskrig var det en af strandene, hvor den japanske besættelsesmagt massivt myrdede den kinesiske befolkning. Et skilt minder om massakren. Også på Sentosa stranden, en turistisk resortø syd for Singapore, blev der begået massemord. Hvis du vil fordybe dig i den historie, kan du besøge kapellet i det forhenværende fængsel i Changi.

Pulau Ubin

Fra færgeterminalen i Changi Village, kan du til 2,50 Singapore Dollar tage færgen til øen Pulau Ubin. Hvis du i Changi Village rejser tilbage i tiden til 80’erne, så kommer du på Palau Ubin tilbage i 60’erne. Øen bestået mestendels af jungle og er ikke tilsluttet elektricitetsnettet. De få beboere lever i tradtionelle landsbyer, som kaldes for kampong, og bruger generatorer til at lave elektricitet. Prøv forstille dig at hele Singapore så sådan ud for mindre end 50 år siden! Det er ubegribeligt hvad det lille land har opnået på så kort tid.

Singapore - Pulau Ubin
Singapore… old school!

Der kører næsten ingen biler på øen. Besøgende kan leje cykler for at udforske øen. Tidligere var der granitminer på øen, men de er alle lukket.

Den stort set uberørte natur og mangrove rundt om øen er store attraktioner. På cykel kan du køre på de godt vedligeholdte og skiltede veje. På østsiden, skal du efterlade cyklen og fortsætte på gåben. Du går gennem regnskoven, på smalle stier, langs en gammel malaysisk gravplads, den eneste rest af en gammel bosættelse, mens du uforstyrret kan nyde naturen. Det kan være du krydser et par vildsvine på din vej. Du kan også gå over mangroven og koralreven på en forhøjet træbro. Klart en anbefaling!

Singapore - Pulau Ubin
Næsten uberørt natur

En alternativ udflugt

Changi Village og Pulau Ubin er en perfekt destination til en dagsudflugt. Du kan nyde naturen, lære lidt om den lokale historie, få lidt sol og spise god mad. Også ved en lang transfer på lufthavnen er det et alternativ.

Fra lufthavnen er det nemmest at tage en taxa. Hvis du kommer fra midtbyen, kan du også tage en taxa til omkring 20 Singapore Dollar, eller, hvis du har lidt mere tid, tage MRT toget til Tanah Merah og derfra buslinie 2.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Steven Tor fra vores søsterside Insideflyer.nl



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *