Smugkig: Vi har prøvet Austrian Airlines Premium Economy

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For nylig annoncerede flyselskabet Austrian Airlines, at de vil opgradere alle deres langdistancefly med et Premium Economy-produkt. Nu har vi fået et eksklusivt smugkig på det nye produkt.

De seneste år har flere flyselskaber lanceret Premium Economy på deres langruter. Premium Economy henvender sig til rejsende som gerne vil have lidt ekstra komfort, men måske ikke har mulighed for, at betale for en Business Class-billet. I forbindelse med en præsentation under årets MegaDo, hvor Austrian Airlines var vært, fik vi lidt mere information om selskabets nye Premium Economy-produkt. Vi fik også mulighed for at prøvesidde det nye sæde.

Sædet

Selve sædet kender du sikkert fra før hvis du har fløjet Premium Economy med Lufthansa eller SAS (SAS Plus). Det er det samme sæde og det ser rigtig godt ud i Austrian Airlines friske farveprofil. Det er med andre ord på ingen som helst måde noget Business Class-produkt, men alligevel langt mere behageligt at sidde i end et almindeligt økonomisæde.

This slideshow requires JavaScript.

Afstanden mellem sæderne bliver 38’’ mod 31’’ i økonomiklasse og sædet kan lænes 9’’ bagover til en 160 graders vinkel. Alle sæderne har fodstøtte med undtagelse af første række som får benstøtte i stedet. Underholdningssystemet får en skærm på 12’’ mod 9’’ i almindelig økonomiklasse. Alle sæder udstyres med USB-stik og 230V el-udtag.

Premium Service

Foruden et opgraderet sæde byder Austrian Airlines nye Premium Economy-produkt på flere forbedringer i forhold til almindelig økonomiklasse. Det serveres velkomstdrink før afgang og du får uddelt et amenity kit som man er vant til fra mange Business Class-produkter, men godt nok i en lidt enklere udgave. Måltiderne er også opgraderet i forhold til almindelig økonomiklasse, og der uddeles menuer og varme håndklæder før måltidet.

En interessant detalje som ikke er typisk for Premium Economy er, at det tilbydes hovedtelefoner med aktiv støjreduktion.

Derudover kan du også indtjekke to styk bagage á 23 kg mod kun et på almindelig økonomiklasse. Sædereservation ved bestilling er også inkluderet.

Kabinen

Austrian Airlines langdistanceflåde består af både Boeing 767 og Boeing 777. I Boeing 777-maskinerne bliver der 24 sæder i en 2+4+2-konfiguration, mens Boeing 767-flyene får 18 sæder i 2+2+2. Premium Economy-kabinen vil være adskilt med vægge fra både Business- og økonomikabinen.

Opgraderingsmuligheder

Det vil være muligt at opgradere til Premium Economy hvis du allerede har købt billet til økonomiklasse. Det vil sige, at du kan byde på en opgradering via Austrian Airlines Smart Upgrade-tjeneste eller købe en bekræftet opgradering når du tjekker ind online. Det vil også være muligt, at opgradere med bonuspoint eller om bord på flyet hvis der er ledige sæder før afgang.

Har du billet til Premium Economy kan denne også opgraderes til Business Class. Prisen for opgradering til og fra Premium Economy er indtil videre ukendt.

Ombygning af kabinerne

For at slippe for, at tage hele flåden ud af drift har Austrian Airlines valgt, at opgradere flåden gradvist. Opgraderingen af de første Boeing 767 og 777-maskiner er allerede i gang, og ombygning af alle flyene forventes færdig i marts 2018. Først da vil det være muligt, at sikre sig plads i Premium Economy, selv om billetsalget allerede i gang. På afgange med Premium Economy vil disse sæder nemlig blive tildelt statuskunder i økonomiklasse frem til alle 12 fly er ombygget.

Austrian Airlines oplyser, at de har investeret 15 millioner Euro i opgraderingen, eller cirka 113 millioner kroner med dagens kurs.

Oprindelig bragt på vores norske søster site af Martin

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *