Spændende rute fra Billund – til München og resten af verden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter mange års “pause” får Billund igen en non-stop rute til München. Det er en god nyhed både for interkontinental-rejsende og for Bayern-fans. InsideFlyer var på plads i Billund Lufthavn i dag til ruteåbningen til München.

Gennem mange år havde Billund en fast forbindelse til München, først befløjet af Maersk Air, siden af Cimber Air (og fortsættelsen Cimber Sterling), og fra 2012 af Sun Air, der dog i modsætning til de tidligere operatører ikke fløj i code-share med Lufthansa og som opgav strækningen i 2017.

På utallige opfordringer har tyske Lufthansa nu åbnet sin egen rute med foreløbig to daglige afgange, og for Billund-passagerer er det en rigtig god nyhed, hvad enten man er på vej ud i den store verden eller ”bare” inkarneret Bayernfan, som valfarter til byens berømte Oktoberfest, de charmerende julemarkeder, det årlige, yderst farvestrålende  karneval, Champions League fodboldkampe eller måske til en vandretur i de storslåede Alper eller det naturskønne Voralpenland.

I 2019 skønnede man, at der var 65.000 rejsende mellem Vestdanmark og den bayerske hovedstad, ligesom stadig flere i Bayern bytter Italiensferien ud med mere nordiske himmelstrøg.

Der var helt udsolgt på første afgang med Lufthansa til München i dag (Foto: BongoPlanes)

På et pressemøde bød en glad lufthavnschef Jan Hessellund Lufthansa-ruten velkommen.

Vores strategi er at forbinde Vestdanmark med direkte forbindelser, hvor der er et behov. Vi analyserer disse behov flere gange om året. Og der har været et behov for denne rute i mange år, men vi har ventet på den rette timing. München-ruten er vigtig for danske virksomheder, fordi der er mange aktiviteter dér såvel som i Norditalien. Ruten er også vigtig for turismen. Vi ved, at der er 60.000 besøgende fra Bayern hvert år. De kan nu flyve direkte til Billund. Vi starter nu op med to daglige flyvninger, men afhængig af behovet forventer vi større fly og flere frekvenser på ruten

Jan Hessellund, lufthavnschef i Billund Lufthavn.
Patrick Pötzsch, General Manager Sales Denmark for Lufthansa, klipper det røde bånd og åbner ruten mellem Billund og München. (Foto: BongoPlanes)

Europas bedste omstigningslufthavn

Münchens internationale lufthavn er det andet ”hub” – eller ”Drehkreuz” som det hedder på tysk – i Lufthansas globale netværk. Lufthavnen, som har IATA-koden MUC, blev indviet i 1992 og med en transfertid på bare 35 min. regnes den for at være Europas bedste og mest effektive omstigningslufthavn.

Ikke uden grund pryder den sig med fem Skytrax-stjerner. I 2019 havde lufthavnen 48 mio. passagerer, der nød godt af flere europæiske flyforbindelser end f.eks. Frankfurt. Dertil kommer et omfattende interkontinental-rutenet til især Asien og Nordamerika – men også Sydamerika og Sydafrika – hovedsageligt takket være Star Alliance selskaber, der alle flyver fra Terminal 2. Og der er stærke tegn på, at Lufthansa også efter Coronakrisen i stigende grad satser på München. Således har selskabet placeret hele sin flåde af A350 langdistancefly på basen dér.

Patrick Pötzsch, General Manager Sales Denmark for Lufthansa, i Billund Airport (BLL) (Foto: BongoPlanes)

Når man flyver til mere end et ”hub”, er der ikke bare tale om en ny rute, men man multiplicerer forbindelserne til hele verden. Münchens Lufthavn er ikke bare den mest passagervenlige omstigningslufthavn i Europa, men vi er faktisk medejere at Terminal 2, og vi har et storartet samarbejde med denne lufthavn.

Samtidig er München er en af de stærkeste teknologi-hotspots i Tyskland; der er industri, bilindustri, men også IT-virksomheder, og det gør det til et økonomisk knudepunkt. Og her i regionen – i Jylland – har man alle disse ”skjulte champions”. Ikke nødvendigvis meget velkendte, men globale aktører og teknologiske ”front-runners”, så flyforbindelsen her er et perfekt match.

Patrick Pötzsch, General Manager Sales Denmark for Lufthansa.

München Lufthavns officielle navn er Franz-Joseph Strauss Flughafen – opkaldt efter den kendte bayerske politiker. I Danmark forbindes navnet nok med en konservativ, men måske kontroversiel politiker, men når lufthavnen bærer hans navn skyldes det sikkert nok så meget, at han ikke bare selv var pilot og i øvrigt begejstret luftfartsfan, men også stærkt engageret i opbygningen af den europæiske Airbus industri.

To daglige rotationer

Fra Billund vil der være en morgenafgang kl. 06:40 og en middagsafgang kl. 13:10, mens strækningen München-Billund vil blive befløjet om formiddagen, kl. 10:55, og om aftenen, kl. 21:45, perfekt afstemt efter Lufthansas interkontinental-flyvninger til og fra den bayerske hovedstad. Indledningsvis beflyves ruten med en CRJ-900 Regional Jet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *