Spanien giver adgang uden test nu

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Spanien har fra den 7. juni indført at færdigvaccinerede personer frit kan rejse ind i landet uden at skulle have en negativ COVID-19 test.

Det skal være en af de vacciner, der er godkendt i EU. Det vil sige at de to som vi bruger i Danmark er dækket (Pfizer og Moderna). Dertil gælder også Astra Zeneca og Johnson & Johnson, hvis du har fået dem tidligere eller frivilligt.

I Danmark får du allerede dit coronapas efter 14 dage fra 1. stik. Dette kan ikke bruges i udlandet og dermed heller ikke i Spanien. Spanien anser først vaccinen for gældende 14 dage efter det sidste stik.

Fra i dag d. 7. juni accepteres kviktest (antigen) i Spanien frem for tidligere, hvor det kun var PCR test som kunne give adgang. En PCR test er forsat relevant for dem, som ikke er færdig vaccineret.

Et godt råd er at du altid har en fysisk kopi af dit coronapas med dig. Således kan du lettere fremvise det, hvis der er tekniske problemer med app’en, som vi desværre har set nogle gange.

https://twitter.com/Heunicke/status/1402595304826978306

Vi forventer også at flere andre lande følger trop med Spanien i de næste uger. Vi forventer også at Danmark vil sætte flere lande på “den gule liste” i denne og næste uge. Dette er støttet af at det danske kontakttal nu er beregnet til 0,8 og at vi ser en aftagende epidemi.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Keld siger

  Denne her forstår jeg ikke:

  Fra i dag d. 7. juni accepteres kviktest (antigen) i Spanien frem for tidligere, hvor det kun var PCR test som kunne give adgang. En PCR test er forsat relevant for dem, som ikke er færdig vaccineret.

  Hvornår er kviktest så relevant? Skal den bruges efter endt vaccination (næppe)
  Hvis man skal bruge PCR hvis man ikke er færdig vaccineret – hvad er så kviktestens relevans?
  Eller, prøver man at sige man kan bruge enten PCR eller kviktest når man ikke er vaccineret?

 2. Keld siger

  Takker – ja, de 15 årige er ellers lidt i en lomme herhjemme og skal testes hele tiden, men kan ikke vaccineres.
  Nu håber vi bare der snart åbnes for Andalusien, så vi kan komme derned en måneds tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *