Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Danskerne er udfordrede af stigende omkostninger i privatøkonomien. Her giver Europas største hostelkæde, a&o Hostels, der er eksperter i at overnatte og rejse billigt, et bud på nogle af de mest prisattraktive europæiske rejselande lige nu.
Tøjvask om natten, hvor elpriserne er lavest, tilbudsjagt i supermarkedet.
Danskerne er for alvor gået ombord i spareøvelserne for at reducere de privatøkonomiske omkostninger, og overvejer du, hvordan familien skal få råd til den næste ferie, så er der her råd at hente.
a&o Hostels, Europas største hostelkæde med 40 hostels i 25 byer i 10 europæiske lande, heraf to i København, er eksperter i lave rejseomkostninger, og kæden giver her et bud på, hvor danske rejsende kan rejse hen, hvis de skal skrue ned for rejseomkostningerne og få mest for pengene.
Overnatning til halv pris i Ungarn
Flere af landene i Centraleuropa ligger rigtig lavt, når man måler på omkostninger og dermed den danske købekraft i de enkelte lande. Mad, oplevelser og hoteller i Tjekkiet, Polen og især Ungarn er klart lavere end herhjemme og især sammenlignet med Schweiz, Norge og Sverige, der hører til nogle af de allerdyreste lande at rejse i. F.eks. er a&o Hostels overnatningspriser i Budapest 50 procent billigereend vores priser i Danmark, så der er meget at hente, hvis man rejser hertil.
Og så vil jeg tro, at danskerne også får mulighed for flere fantastiske tilbud blandt pakkerejserne, fordi rejsefirmaerne godt kan blive pressede i de kommende måneder.
Kasper Rønnow, Managing Director for a&o Hostels i Danmark.
Det rette tidspunkt at rejse til Storbritannien
Herudover er det engelske pund sterling i år faldet over for overfor Euroen og dermed den danske krone, påpeger han, og det gør også Storbritannien mere interessant.
England og Skotland har historisk set altid været nogle af danskernes favoritdestinationer, og lige nu giver det ekstra god mening at lægge et besøg i det britiske, fordi det britiske pund er faldet i forhold til den danske krone. Det forøger vores købekraft, når vi er på restaurant, café eller søger overnatning, og det er er værd at udnytte.
Kasper Rønnow, Managing Director hos a&o Hostels.
Ifølge Reuters skyldes det svækkede pund ringe vækstudsigter – især på grund af Brexit og en truende recession – kombineret med politisk ustabilitet i Storbritannien, hvilket har fået investorerne til at flygte over i en stærk dollar.
40 procent mere for pengene
Sammenligner man købekraft på tværs af lande indikerer et opslag i Big Mac-indekset, som sammenligner priser på en Big Mac, der er ens i hele verden og dermed sammenlignelig, at danskerne vitterligt har ekstra høj købekraft i mange lande.
Justerer man for BNP-forskelle, får en dansk turist en forbedret købekraft i Tjekkiet på 13,3 procent, 18,1 procent i Polen og hele 41,1 procent i Ungarn. For Storbritannien er der 9,9 procent at hente, viser indekset. Se tallene her.
Er din families feriebudget blevet udhulet i år, så fortvivl ikke. Hold øje med tilbudsrejser og gå efter udvalgte lande. Her er der nemlig mange prismæssigt overkommelige rejser.
Foto: a&o Hostels / PR
Skriv et svar