Stor ændring – Qatar Airways fjerner adgang til deres lounges for opgraderede billetter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I denne uge har Qatar Airways lavet en større ændring til deres betingelser for opgraderede billetter. Der er nu ikke længere adgang til deres First Class og Business Class lounge på opgraderede billetter.

Denne ændring betyder at du ikke længere kan opgradere din billet fra økonomi og til Business Class og så mens du venter i Doha få adgang til deres flotte Al Mourjan Business Class lounge.

Det samme gælder fra Business Class og til First Class. Dette giver ikke længere adgang til den ene mere imponerende Al Safwa First Class lounge, som er udelukkende for rejsende i First Class.

Det samme adgangsprincip gælder ikke kun i Doha, men for alle deres lounger rundt i verden. Så rejser du f. eks. fra London og til Doha på en opgraderet billet til Business Class, så er der ikke adgang til deres lounge i London Heathrow lufthavnen.

Status i oneworld bliver dermed vigtigere

Har du status i oneworld alliancen, så vil du forsat kunne bruge dette til at få adgang til de lounger som Qatar Airways driver. Men i Doha, så vil dette være en anden lounge end deres Al Mourjan Business Class lounge. Der er der to lounger til netop oneworld statuskunderne alt efter status. De er mindre og har et meget midre udbud af mad og drikke. Men det er forsat rimeligt for kortere ventetider.

Hvornår skete ændringen

Qatar Airways har ikke meldt noget ud, men en af InsideFlyer’s medlemmer kontaktede os tirsdag og sagde at han per telefon havde fået at vide at dette lige var indført som praktisk.

Ifølge hjemmesiden Australian Business Traveller, som har set et internt memo, så blev ændringen aktiveret den 5. februar.

Dette passer meget godt, da Qatar Airways hjemmesider allerede er opdateret med de nye betingelser:

lounge adgang sker nu ud fra den orginale billet og kabine

Det er dog sket uden nogen form for advarsel, så det har ikke været muligt at bestille opgraderinger inden ændringen trådte i effekt.

Tidligere var det således at det kun var opgraderinger, som skete i lufthavnen ved f.eks. check ind, som ikke fik adgang til lounge. Nu gælder det altså alle opgraderinger. Husk også at ting som optjening af point og antallet af bagage også gælder i forhold til den oprindelige booket billet, og ikke den opgraderede billet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *