Swiss overvejer betaling for mad og drikke på Economy

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Endnu et flyselskab overvejer at afskaffe gratis mad og drikke på Economy på de europæiske flyvninger, nemlig Swiss, som er en del af Lufthansa koncernen.

Ifølge den schweiziske avis Tagesanzeiger har Swiss nedsat en arbejdsgruppe, som skal foreslå eksperimenter med ruterne fra Geneve. Eksperimenterne går fra at servere en simpel pretzel med vand til helt at eliminere gratis mad og drikke. Ligesom British Airways og lavprisselskaberne. Hidtil har Swiss serveret for eksempel en sandwich eller quiche på de europæiske flyvninger sammen med gratis drikkevarer.

En talskvinde fra Swiss siger til Tagesanzeiger:

”Vi arbejder aktuelt med forskellige koncepter, som vil forbedre rejseoplevelsen for vores flygæster fra Geneve”.

Indførelsen af det nye koncept er planlagt til at starte i efteråret.

Det er ikke tilfældigt, at Swiss har valgt at prøve det nye koncept på flyvninger til og fra Geneve. Man har tidligere indført billige enkeltbilletter og billetter kun med håndbagage til og fra Geneve. Dette koncept er senere udvidet til alle Swiss flyvninger i Europa.

Swiss konkurrerer med lavprisselskabet Easyjet i Geneve, hvor Easyjet sidder på mere end 40 procent af markedet. Det har fjernet indtjeningen i Geneve, der tidligere var en cash cow, som en destination, der er hjemsted for FN.

I de senere år har Geneve generet et årligt tab på omkring 30 millioner CHF (ca. 200 millioner DKK), hvilket ikke vækker glæde hos moderselskabet Lufthansa. På sigt skal Eurowings måske erstatte Swiss ud af Geneve, mens Swiss stadig flyver til og fra hovedlufthavnen i Zürich. Ligesom i Tyskland, hvor Lufthansa flyver til og fra hovedlufthavnene i Frankfurt og München, mens Eurowings overtager flyvninger til og fra de mindre tyske lufthavne.

Eurowings er ikke det eneste selskab i Lufthansa gruppen, som har afskaffet den gratis servering. Brussels Airline flyver i dag med tre klasser: Business, Economy Flex og Economy. På Economy, hvor langt de fleste passagerer sidder, kan man ikke engang få et gratis glas vand.

For passagerer som flyver fra København til Geneve får det nye koncept ikke den store betydning, da Swiss for nogle år siden efter en kort periode lukkede ruten fra København til Geneve. I dag flyver kun SAS og Easyjet mellem København og Geneve. Hvis man vil til Geneve med Swiss, må man tage turen via Zürich.

 

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *