Tema: Danske Rejseblogs – “Besøg” fra Berlinblog

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Denne lørdag skal vi lære Berlinblog bedre at kende. Det er en personlig rejseblog, som har sit primære fokus på at opleve Berlin. Et godt eksempel på en blog, som bestemt er værd at besøge inden du næste gang besøger Berlin.

Introduktion til Berlinblog

Jeg er fascineret af Berlins mange spændende ansigter, barske historie og helt specielle puls.  Jeg har besøgt Berlin rigtig mange gange, og i dag har jeg mit andet hjem i Berlin.

En stor nysgerrighed for digitale medier fik mig til i 2014 at starte Berlinblog.dk.

Hvad handler Berlinblog om?

Jeg vil med Berlinblog.dk inspirere til anderledes oplevelser i den levende by med skæve, anderledes og inspirerende sider.

Artiklerne tager udgangspunkt i byens puls, iværksættere, sport, kunst, musik, mad, historien, nye trends, berlinerne og meget mere. Jeg finder hele tiden ting, der overrasker og drager i Berlin.

Fra en sejltur på floden Spree igennem Berlin. Foto: Berlinblog.dk

Jeg elsker at færdes rundt i Berlin og dykke ned i baggrund og fortællinger, opleve nye strømninger, de mange skæve indslag og tale med personerne bag. Berlin er fantastisk. Det er en by, der på grund af sin barske historie er ukuelig og sin egen.

Tænk på, at halvdelen af Berlin var spærret inde bag Berlinmuren under Den Kolde Krig. Og alligevel tiltrak den kunstnere og ildsjæle fra hele verden. Blandt mange andre boede David Bowie boede her et par år – og indspillede faktisk nogle af sine plader i Berlin.

Efter Berlinmurens fald var Berlin igennem endnu en omvæltning. 1990’erne i Berlin var præget af punk, techno raves, eufori, anarki, BZ-bevægelse, kunst og meget mere. Hele denne vilde og kulørte periode er lige nu rigtig godt skildret på udstillingen om Berlin i 1990’erne.

Fra udstillingen om Berlin i 1990’erne. Foto: Berlinblog.dk

I Berlin diskuterer man meget, at mange af de fede initiativer og frirum må vige for den moderne byudvikling, og det er med til at ødelægge byen. Det gør naturligvis ondt i sjælen. Men der er heldigvis stadig kreative ildsjæle, der kæmper imod og forsøger at opbygge steder, som Berlin altid har været så kendt for.

Området RAW på et nedlagt togværksted er under forandring, og det kreative må vige. Foto: Berlinblog.dk

Et meget spændende initiativ er området Holzmarkt i Friedrichshain. Her har nogle af Berlins ildsjæle skabt et område med forbillede i den lille landsby midt inde i Berlin.

Her er noget at opleve for børn, unge og voksne. Alt lige fra bæverkoloni, børnehave til musiksteder og gourmetrestaurant.

Holzmarkt er bygget op omkring kreativitet og en bæredygtig model.

Formålet med Berlinblog.dk er at dele oplevelser og synspunkter, så du kan få et dybere indtryk og mere detaljeret indblik i, hvad Berlin handler om.

Hvor gik sommerferien hen i år?

Vi kørte rundt i Frankrig til forskellige vinområder, sejlede en uge på Canal du Midi og besøgte nogle venner.

Det var en rigtig skøn ferie, som vi sluttede af med et par uger i Berlin.

Hvad har været din bedste rejseoplevelse?

Jeg har rejst i Asien, Europa, Afrika, USA og Sydamerika og har rigtig mange gode rejseminder. Den rejseoplevelse, jeg vil fremhæve her, var da jeg som 18-årig pludselig og tilfældigt havnede i Berlin. Det gjorde et rigtig stort indtryk på mig.

Jeg har stadig de gamle lidt gulnede fotos, vi tog af grænsevagter og Berlinmuren.

Vi havde virkelig ingen anelse om, hvor vi var, eller hvad vi gjorde. Vi tog den efter en hurtig indskydelse og bedste retningssans rundt i Østberlin, fordi vi ville se Berlinmuren.

Og pludselig stod vi ved Brandenburger Tor og så Berlinmuren fra øst.

Vi var kun i Berlin et par timer, men min nysgerrighed for at opleve byen var vakt.

Et kendt billede fra East Side Gallery baseret på gammel graffiti fra Berlinmuren. Foto: Berlinblog.dk

Hvad er dit bedste rejsetip?

Mit bedste rejsetip er, at du skal opleve så meget af verden, du kan.

Jeg har ikke selv mulighed for at være væk på lange rejser hele tiden, men så kan jeg kompensere ved at have rejsemål tæt på, som jeg tit kan besøge for et par dage eller over en weekend.

Jeg har valgt mit rejsemål tæt på til at være Berlin. Her har jeg en base, hvor jeg også kan arbejde, have besøg af venner og familie eller bare trække stikket ud.

Tak for besøget

InsideFlyer siger tak til Ulrik Kristiansen fra Berlinblog.dk. Det var ret fedt at se en blog, som havde sit fokus på en enkelt by. Bestemt et sted at genbesøge, når turen næste gang går til Berlin.

Hold øje med den næste rejseblog, som kommer på besøg i løbet af de næste dage.

Se listen over de rejseblogs vi har klar her (og der kommer på listen kan vi godt love dig):

Trackbacks & Pingbacks

  1. Fem gode råd til en billigere ferie - InsideFlyer DK siger

    […] Der findes rigtig mange hotelkoncepter og destinationer, som hver især kan noget forskelligt. Find ud af, hvad dine behov er og ring eventuelt til en kyndig kundeservicemedarbejder. Hos TUI sidder der for eksempel tidligere guider bag telefonerne, som kender destinationerne og kan give dig mange gode råd, som du måske ikke lige finder på hjemmesiderne. Brug dem gerne som inspiration til din kommende rejse. Du kan også besøge de mange forskellige blogs, der findes i Danmark og udlandet. Mange af dem har et specielt fokus eller destination. En af dem er for eksempel Berlin Blog. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *