To flyselskaber – der flyver for SAS – fusionerer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air Nostrum og CityJet vil samarbejde om at skabe den største europæiske gruppe af regionale flyselskaber. De to flyselskaber har næsten 180 daglige flyvninger for SAS.

Under Farnborough International Airshow, har de to selskaber underskrevet en hensigtserklæring, der vil føre til et tættere samarbejde mellem de to selskaber, gennem oprettelsen af ​​et nyt holdingselskab, som vil eje begge virksomheder. Gennemførelsen af ​​denne erklæring er betinget af, at der opnås de nødvendige godkendelser fra de relevante myndigheder.

CityJet har hovedsæde i Irland og mere end 1250 ansatte i 9 europæiske lande og opererer mange regionale flyvninger under wet lease kontrakter med SAS, Air France og Brussels Airline. De har en flåde med mere end 40 fly på 9 europæiske baser.  Flåden omfatter 22 nye regionale Bombardier CRJ900 jetfly, der er erhvervet specifikt til wet leasing.

I 2017 solgte SAS Cimber til CityJet sammen med 11 CRJ900 fly som et led i SAS’ strategi om at lade eksterne operatører håndtere regionaltrafik gennem et såkaldt wet lease samarbejde. Læs mere her.

CityJet skulle ifølge kontrakten udføre mere end 150 flyvninger for SAS om sagen, men har været plaget af aflysninger på grund af pilotmangel; se mere her.

Air Nostrum driver også wet lease flyvninger for SAS, hvor de er indsat på mere end 25 forskellige ruter. Air Nostrum er især kendt for at drive regionale flyvninger for Iberia under navnet Iberia Regional Air Nostrum. De har et omfattende netværk med flyvninger til omkring 60 destinationer i Europa og Afrika, med en flåde på 50 fly herunder 30 Bombardier CRJ1000 fly. Derudover flyver Air Nostrum wet lease for blandt andet  Lufthansa,  Binter og Croatian Airlines. Air Nostrum beskæftiger 1.450 personer

Se hvilke ruter Air Nostrum flyver for SAS denne sommer her.

Det bliver spændende at se, om det nye selskab kan skabe større regularitet på de ruter, som de flyver for SAS.

Foto: CityJetHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *