Tyrkiet – her er ikke mange turister og du kommer langt for pengene

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Kom med til Tyrkiet og få en statusrapport derfra. Vi har haft folk på tur til Tyrkiet og de er kommet retur med, hvordan det er i Tyrkiet lige nu og hvorfor du skal overveje at tage afsted.

Godt vejr, gode sandstrande, ikke så mange turister og en tyrkisk lira der er faldet med ganske meget det seneste år. Det er hvad Tyrkiet lige nu lokker med.

Vi har været afsted og du kan få en kort statusmelding for hvorfor Tyrkiet bør være med i dine overvejelser som din næste feriedestination.

Savner du også lydene og duftene fra en bazar?

Lave leveomkostninger grundet den tyrkiske lira

Den tyrkiske Lira er det seneste år faldet voldsomt i værdi i forhold til den danske krone. I øjeblikket kan du for 1 danske krone få 2,20 tyrkiske lira.

Siden januar 2021 er værdien på den tyrkiske lira er næsten halveret. Ser man bort fra de økonomiske problemer det medfører for en stor del af den tyrkiske befolkning, så er betyder det at man som rejsende fra Danmark kommer meget lang for pengene.

Nedenfor kan du se en frisk regning fra Starbucks i Alanya ved Kleopatrastranden. Et samlet regning på godt en halvtredser – som er hvad blot én tilsvarende kop kaffe normalt koster i Danmark. Vi har også kigget på et restaurantbesøg og et kig i et lokalt supermarked.

Besøg på Starbucks

 • 1 stk cheesecake
 • 2 stk tærte m/fyld
 • 1 stk Tiramisu
 • 1 stk Americano (large)
 • 1 stk Latte (large)

Totalprisen var som nævnt 50,- danske kroner for dette.

Besøg på en Starbucks er også billigere i Tyrkiet.

Restaurantbesøg

På en god Steakrestaurant koster en 200 grams bøf godt 60,- danske kroner. Den dyreste oksemørbrad på menuen kostede godt 100,- kroner.

Indkøb i supermarked

Her kiggede vi på et par varer, som man typisk ville skulle købe, hvis man var på ferie.

Et friskbagt brød kan fås til godt 2 danske kroner og 1,5 liter Pepso Max kostede 3,40 danske kroner.

Manglende østeuropæere giver rabat

Det er almindelig kendt at en stor del af turisterne i Tyrkiet kommer fra de østeuropæiske lande. Dette har i de sidste to år naturligvis ikke været så nemt for dem at rejse til Tyrkiet. I år står Tyrkiet til at miste op til 95% af gæsterne fra Ukraine og Rusland, så det vil give “mere plads” på de forskellige hoteller og destinationer.

Det har allerede medført store rabatter på hotellerne i landet og man forudser yderligere reducerede priser i løbet af sommeren. En klar fordel for at tage afsted.

Salget slår rekorder hos dansk rejsebureau

Vi talte med rejsebureauet Mixx Travel om situationen i Tyrkiet. De oplever rekordsalg i rejser til Tyrkiet.

Salg og Marketingchef Ercan Sabedinovski meddeler at man allerede i 2020 før Corona kunne mærke en øget efterspørgsel på rejser til Tyrkiet.

Nu ligger vi faktisk 40% højere end før Corona. Om det er de billige leveomkostninger i Tyrkiet eller bare generel interesse kan jeg ikke sige, men også vores rejser til Rhodos og Kreta sælger godt. Dog ikke i samme tempo som til Tyrkiet.

Ercan Sabedinovski, Salg og Marketingchef i Mixx Travel.

Vi ser også at det lige nu er muligt at købe en rejse til Tyrkiet med “all inclusive” for kun 1.745,- kroner per person. Så for to personer med “All inclusive” kan du komme på en uges ferie i Antalya området for under 3.600,- i maj måned. Det er da billigt.

Kig selv efter flere muligheder her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Michael siger

  Vi har rejst til Tyrkiet hvert år de sidste 15 år.
  Og de almindelig tyrkere lider hårdt under at varerne stiger ekstremt hurtigere end deres løn. Så købekraften er meget dårligt.
  Derfor giver vi altid godt med drikkepenge samt gør ikke brug af restauranternes pickup service.
  Med andre ord udnyt ikke situationen kun til egen fordel – men giv også noget tilbage til tyrkerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *