Uden den rette forsikring kan skiferiens skader koste dyrt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er sæson for skiferier, men mange danskere strømmer til Europas sneklædte pister uden en dækkende forsikring. Ifølge Danmarks Rejsebureau Forening kan den manglende forsikring bliver en dyr affære for de rejsende, hvis uheldet er ude.

Skolernes vinterferie nærmer sig, og mange danskere gør igen i år klar til at bruge fridagene på skisportssteder rundt om i Europa. Men i takt med at uge 7 er den travleste uge for de rejsebureauer, som specialiserer sig i at sende danskerne på sneeventyr, så er det også den uge, hvor flest danskere kommer til skade.

Når uheldet er ude, er der dog stor forskel på, hvordan danskerne er dækket. For mange glemmer stadig rejseforsikringen eller har anskaffet sig en forsikring, der ikke indbefatter uheld forbundet med at stå på ski.

Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, og udtaler:

Risikoen for at komme til skade på skiferie er markant større end på almindelige ferier. Af samme grund er det vigtigt at have en rejseforsikring, der dækker dig i tilfælde af ulykker og skader forbundet med for eksempel skisport.

Lars Thykier forsætter:

I mange tilfælde skal man huske at tegne ekstra rejseforsikring før sin skiferie, hvis man vil undgå at betale for hjemtransporten efter uheld eller sygdom. Hjemtransport dækkes kun af det gule kort fra Færøerne og Grønland samt i visse situationer Skandinavien. I resten af Europa er det nemlig på egen regning, hvis man kommer til skade.

Han tilføjer, at skiglade danskere, der kommer til skade, bliver syge eller på anden vis har behov for hjælp, mens de er af sted, altid kan henvende sig til deres rejsebureau for at blive hjulpet videre.

Få flere gode råd til den rejsende på DRF’s hjemmeside.

Vidste du det om danskernes skiløb?

  • Hvert år rejser mere end en halv million danskere på skiferie
  • Cirka 5.000 danskere kommer hvert år til skade på ski
  • Danskernes foretrukne skilande er Østrig, Frankrig, Norge og Sverige

Kilde: SOS International, Danski, Danmarks Skiforbund og Danmarks Rejsebureau Forening

Forsidebilledet: DRFHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *