Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så blev det atter tid til en ugen der gik. I dag er det den 14. Maj.

(OPDATERET d. 15.05. 2023: kl 13.30).
Vi skrev i denne udgave af Ugen der gik, at Thai Airways, havde solgt 6 stk af sine Boeing 777-300ER fly. Dette passer ikke. Det viser sig at være 6 stk af selskabets langtidsparkerede Boeing 777-300 fly som selskabet har frasolgt sig.

I denne her uge skal kigge på følgende emner fra den forgangne uge.

Boeing lander gigantisk ordre fra Ryanair

Det irske lavprisselskab Ryanair, er uigenkaldeligt kendt for udelukkende at have en flyflåde basseret på Boeings B737 variant, og har i næsten hele sin levetid udelukkende haft forskellige varianter af netop denne flytype.

Nu har Ryanair afgivet en gigantisk ordre til Boeing på op til 300 Boeing 737 MAX fly hos den amerikanske flyproducent.

Ryanair takeoff fra København: Foto: André Jørgensen

KLM leaser 5 fly fra German Airways og placere et i Aalborg

German Airways, som er et tysk wet lease luftfartselskab med en flyflåde bestående af op til 8 stk, Embraer 190 fly kommer hollandske KLM til undsætning. Det tyske luftfartselskab, kommer KLM til undsætning på grund af en kedelig situation i det hollandske selskab.

En del af KLMs egen flyflåde bestående af den nyeste Embraer 195 2E, er blevet ramt af motorproblemer, og dette gør at det hollandske selskab har måtte søge mod wet-lease markedet. Et af de leasede fly fra German Airways vil få base i Aalborg lufthavn

Et af KLMs Embraer 195 E2 fly under takeoff i Billund. (Photo BongoPlanes)

Air New Zealand forhandler om leasing af endnu en Boeing 777-300ER

Det nationale luftfartsselskab på New Zealand kan ikke følge med strømmen. For ikke særlig længe siden lod det New Zealandske luftfartselskab sin sidste Boeing 777-300ER, komme ud af langtidsopbevaring i Victorville ørkenen i USA, og flyve til vedligehold i Singapore. Det sidste fly kom i drift igen den 10. Maj og allerede nu er efterspørgslen så stor på rejser til og fra New Zealand at luftfartsselskabet har indgået forhandlinger med Boeing om at lease endnu et fly af typen.

Der var lykke hos Air new Zealand da det sidste langtidsopbevarede fly vendte hjem til Auckland.

Thai Airways sælger ud og lander overskud

Det Thailandske luftfartsselskab Thai Airways lander atter profit. I første kvartal i 2023, kom selskabet ud med sorte tal på bundlinjen i form af en indtjening på 41,5 milliarder Thai Bath.

Overskuddet i Thai Airways skyldes blandt andet øget benyttelse af selskabets ruter på det asiatiske marked, efter genåbningen af blandt andet ruterne til Japan og Kina, samt at Thai Airways har valgt at sælge 6 af selskabets Boeing 777-300

Et af Thai Airways Boeing 777-300ER fly, under opstigning i München (MUC) (Photo BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *