Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I vores “Ugen der gik…” giver vi en hurtig opdatering på de nyheder, som ikke fandt plads i en af vores daglige artikler. Det er med til at give dig et endnu bedre overblik om netop ugen der gik.

Så blev det den 12. Februar, og nu skal vi atter se tilbage på den forgangne uge. I denne her ugen der gik skal vi kigge nærmere på følgende emner, fra den forgangne uge.

Spirits fusion med JetBlue forventes afvist

Hvis man har fulgt lidt med i den amerikanske luftfartsbranche, det sidste halve års tid har man ikke kunne lægge mærke til at JetBlue og Spirit står foran en fusion. Eller. Det gjorde de, indtil for nyligt. Ifølge nyhedsmediet Skift.com, forventes det amerikanske justitsministerium at blokkere en fusion mellem de 2 selskaber. Ifølge mediet, er det grundet af Biden administrationen er imod store fusioner.

Vandfly står til at gøre entré i Thailand

Hvis du tænker på vandfly? Ja så tænker du med stor sandsynlighed på en bounty ø på Maldiverne, eller på vores eget vandflyselskab her hjemme i Danmark i form af Nordic Seaplanes. Nu bliver mulighederne for at flyve med et vandfly atter udvidet. I Thailand står “Siam Seaplane” overfor at gøre entré. Selskabet vil starte med at fokusere på Bangkokområdet, også flyve “charter” mellem hoteller også Bangkok, før selskabet på et senere tidspunkt vil gå ind i det Thailandske indenrigs luftmarked. Det er første gang nogensinde, nogle forsøger sig med vandfly i Thailand.

Phillippine Airlines henter et Airbus A330 fly hjem

Phillippine Airlines som i 2021, indgav chapter 11 forespørgsel til retten i New York, har nu genkøbt et af selskabets tidligere Airbus A330 fly, som led i det kommende sommertrafikprogram.

MIAT Mongolian Airlines tæt på at kunne lancere USA flyvninger

MIAT, som er det nationale luftfartsselskab i Mongoliet, begyndte i 2019, processen ved “DOT” om at kunne få lov til at drive rutefart mellem Mongoliet og USA. Forleden blev første step fuldført fra MIATs side, idet at selskabet indgav nogle dokumenter til DOT.

Eswatini Air annoncere startup i 1 kvartal

Eswatini. Et land der ikke er meget større end Sjælland, men som er placeret midt i Sydafrika, har ønsket at starte sit eget luftfartsselskab. Selskabet ved navn Eswatini Air, har søgt slots i bl.a Johannesburg, og forventer nu at starte op ved udgangen af 1 kvartal 2023.

Ønsker du at læse flere nyheder, før de kommer i i “Ugen der gik”? Så kan du med fordel tage et kig i på insideFlyers forum, hvor der er en masse spændene nyheder hele tiden: Kort nyt er en tråd, som løbende opdateres med mindre nyheder fra luftfartsbranchen.

(Slideshow: BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *