UK sætter Danmark på karantænefri liste

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

At UK sætter Danmark på den karantænefrie liste betyder at du så ikke er påkrævet at skulle afholde 14 dages karantæne ved ankomst. Dette er positivt for både forretningsrejser og private rejser.

Så fra søndag den 25. oktober 2020, klokken 04:00, så behøver passagerer der ankommer fra Danmark og til UK ikke længere at gå i selv-karantæne.

Eneste problem er at Danmark i går gjorde alle lande i verden til orange lande og dermed forsætter med at fraråde alle rejser uden for Danmark. Dette gælder så kun for de private rejsende, da forretningsrejsende ikke er underlagt Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Udenrigsministeriet skriver følgende i deres opdateret rejsevejledning:

Rejsevejledningen for Storbritannien er senest opdateret den 23. oktober 2020, fordi Storbritannien per d. 25. oktober ikke længere har indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Storbritannien, fordi Storbritannien ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Vi håber at det kan betyde at Danmark vil åbne op for UK og dermed give danskerne mulighed for en sen efterårsferie eller måske juleshopping i for eksempel London.

Udover Danmark var blandt andet de kanariske øer på den karantænefrie liste og det giver englænderne mulighed for at tage ferie på øerne her i efteråret og hvis det holder, så også julen og nytåret.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Lars siger

  Jeg synes i overfortolker UM’s rejsevejledninger. Det er korrekt at stortset hele verden pt. er orange jvf. UM, men det betyder kun at man frarådes at rejse uden for DK. Det har aboslut ingen konsekvens hvis man rejser til et orange land.

  Når man kommer hjem fra et orange land, opfordres man til at tage en covid-19 test, men man opfordres IKKE til at gå i isolation i 14 dage.

  Mange rejseforsikrings selskab fraskriver sig alt dækning hvis man rejser til et orange land, men hvis man presser dem lidt og truer med at opsige sin rejeforsikring hos dem, så vil de uden beregning ændre din rejseforsikring så den dækker alt, bortset fra Covid-19 relaterede hændelser, herunder også evakuering som følge af covid-19, men evakuering som følge af andre hændelser vil fortsat være dækket.

  Jeg synes det er lidt grotesk med alt det fokus på lukkede grænser. Specielt når der er større risiko ved at gå på natklub og drikke hjernen ud i DK end der er ved at tage på storby ferie (uden natklub besøg) i Prag.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Lars,
   Tak for din kommentar og vi er jo enige – der er for stor fokus på lukkede grænser. Det ødelægger mange virksomheders muligheder for at tjene penge og det rammer samfundet negativt. Derfor skal det ændres så hele verden ikke er orange set fra danske myndigheder af. Før det sker vil det netop ikke er nemt at tage på en rejse, da risikoen for at skulle betale selv er for stor (selvom der er rejseforsikringer der dækker i denne situation). Så den risiko er jo konsekvensen samt det at mange arbejdsgivere siger at du selv må betale for din selv-karantæne, hvis du vælger at rejse til et orange land.
   Hilsen
   InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *