Verdens korteste kommercielle flyvning tager blot 90 sekunder

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Alle der har fløjet på en af de danske indenrigsruter betjent med jetfly, kender til følelsen af blot at være kommet i luften, når man lægger an til landing. Det til trods findes der væsentligt kortere kommercielle ruter.

Rekordholderen for verdens korteste kommercielle rute, tilhører det skottiske indenrigsselskab Logan air. Ruten går imellem Westray og Papa Westray som begge er en del af Orkney øerne nord for Skotland. 90 sekunder tager ruten, som er den korteste af de mange flyruter imellem Orkney øerne, hvoraf den længste tager 10 minutter.

Se hele flyveturen i denne video:

Her kan man altså snakke om at indflyvningen allerede begynder, umildbart efter hjulene slipper grebet fra startbanen.

Flyet som benyttes på ruten er en BN-2 Islander, med plads til 8 passagerer. Selskabet ejer to fly af denne type, som begge flyver i det nordøstlige Skotland. Flyet betjenes af blot én pilot, hvilket er rigeligt til at holde styr på det lille fly.

Priserne på ruten starter ved blot 7,25 britiske pund per vej, hvilket også gør det til en af de billigste ruter i verden!

Tjen bonuspoint på turen

Logan air har deres eget loyalitetsprogram. kaldet Clan Loganair, her kan du optjene imellem 500 og 1600 Clan points per returflyvning. Du kan få en returbillet fra 8000 point.

 

Hovedbillede fra Wikimedia commonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *