Willie Walsh stopper som CEO i British Airways moderselskabet IAG. Alex Cruz overtager ikke rollen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I en pressemeddelse her til morgen oplyser IAG at deres CEO Willie Walsh gennem mange år stopper i år. Hvem der overtager er den for nogle ukendte CEO fra Iberia, Luis Gallego.

Willie Walsh har været i front for IAG, moderselskabet for blandt andet British Airways og Iberia, i mange år efterhånden. Men den 26. marts 2020 er det slut. Der stopper han som CEO i IAG. Den endelige dato for hvornår han går på pension er sat til den 30. juni 2020.

Alex Cruz overtager ikke rollen

Det kunne ellers være nærliggende at tænke at Alex Cruz ville overtage rollen, da han har drevet British Airways, der er det største flyselskab i IAG, i de sidste år. Men dette er ikke tilfældet.

Det bliver i stedet for CEO’en fra Iberia Luis Gallego, som overtager rollen som CEO for IAG og dermed også bliver en formel chef for Alex Cruz.

Luis Gallego har tidligere været i Air Nostrum, Clickair og Vueling. Hans første CEO rolle fik han for godt 8 år siden i Iberia Express. I 2013 fik han det fulde ansvar for Iberia og blev CEO for hele flyselskabet. Han har i sin tid vendt Iberia fra et flyselskab som tabte penge til at det nu tjener penge igen.

Da Alex Cruz var den naturlige efterfølger, så forventer vi at han måske er på vej væk eller vil forlade sin rolle i forbindelse med at Willie Walsh stopper her i 2020.

To store selskaber inden for luftfarten får ny CEO i 2020

Skiftet i IAG sker så samme år som Sir Tim Clark stopper i Emirates. Så vi får to nye personer i front for to meget markante selskaber inden for luftfarten her i 2020.

Det bliver spændende at følgen dette skifte.

Du kan se pressemeddelsen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *