15. juli 2020 åbner Maldiverne grænsen for turister.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Maldiverne er et af de smukkeste øparadiser i verden. Landet åbner snart sine grænser: Fra 15. juli 2020 kan internationale turister igen rejse ind i Maldiverne. Turisterne får et 30-dages gratis visum, når de rejser ind i Republikken.

Retningslinjer for indrejse

Rejsende skal ikke i karantæne ved ankomsten til Maldiverne. Men man kan kun få lov til at rejse ind i landet, når man kan fremvise en negativ COVID-19 test. På flyet skal man udfylde en sundhedsformular, som afleveres ved ankomsten. De lokale myndigheder opfordrer også rejsende til at installere appen “TraceEkee” på deres smartphones, når de kommer ind i landet. Apperne er tilgængelige til download fra både Google Play og AppStore.

I lufthavnen skal man bære mundbind. Og myndighederne foretager også en måling af temperaturen. Hvis de rejsende oplever symptomer, der ligner COVID-19, skal man have en PCR-test. De rejsende skal selv betale for testen. De lokale sundhedsmyndigheder udfører også test på tilfældigt udvalgte rejsende. Disse test er gratis. Turisterne skal også opgive kontakt information, som myndighederne kan bruge i nødstilfælde. Det er en betingelse, for at man kan få det gratis visum.

De personer, der bliver testet positiv for COVID-19, vil blive isoleret efter ankomsten og transporteret separat til den reserverede bolig. Resorterne har normalt plads til gæster, der er testet positive. Det forudsætter dog at resortet har passende faciliteter, såsom særlige områder til gæster, der skal i karantæne.

Hvis sundhedsformularen angiver, at du har haft kontakt med en person, der er inficeret med COVID-19 inden for de sidste 14 dage, skal du igennem en lægeundersøgelse i lufthavnsklinikken. Du kan muligvis blive sendt i karantæne.

Malediven

Transport

Transport fra lufthavnen til indkvarteringsstedet skal forudbestilles gennem en lokal organisation eller virksomhed. Det kan for eksempel være gennem hotellet. Under hele rejsen skal de rejsende bruge mundbind.

Regler for indkvartering

Fra 15. juli 2020 kan alle resorts og hoteller på ubeboede øer åbne for gæster. Det samme kan hotelskibe. Turister skal kunne vise en bekræftet reservation på indkvartering ved indrejse. Reservationen skal være på faciliteter, der officielt er registreret godkendt til indkvartering af turister. Det skal især bemærkes, at turister skal tilbringe hele opholdet det samme sted. Det er ikke tilladt at flytte til et andet hotel. Rejsende skal holde sig opdateret om øgruppens regler og foranstaltninger vedr. COVID-19.

Hoteller og resorts på beboede øer kan først tage imod gæster igen fra 1. august 2020. Indtil da kan de dog have rejsende boende, hvis disse fortsætter deres rejse indenfor Maldiverne. Sådanne reservationer skal foretages direkte hos det enkelte hotel eller resort. Alle turistboliger skal leve op til visse regler og udarbejde en sundheds- og sikkerhedsplan til Ministeriet for Turisme på Maldiverne.

Afrejse fra Maldiverne

Inden turisterne forlader det respektive feriested, bliver alle spurgt om deres sundhedsstatus. Hvis der kræves en negativ COVID-19-test til returrejsen, er det også muligt at få denne test på Maldiverne. I tilfælde af at turisten får en COVID-19 test med positivt resultat inden for 14 dage efter hjemkomsten, bør turisten straks informere resortet eller hotellet.

De lokale myndigheder understreger, at det er vigtigt at overholde de gældende regler og anbefalinger. Generelt anbefales at man holder en afstand på mindst en meter til andre personer. De løbende opdateringer om situationen offentliggøres på myndighedernes hjemmeside, d.v.s. Ministeriet for Turisme og Ministeriet for Sundhed. De lokale sundhedsmyndigheders regler skal følges af alle turister på Maldiverne.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores tyske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *