17 events i 2018, der er værd at rejse langt for

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Festivaler, events og nationale helligdage er en fantastisk og unik måde at opleve en destination på – og med flere end 100 forskellige events over hele verden hver måned, er der meget af vælge imellem.

Her kommer jeg med mit bud på de 17 bedste events i 2018, så uanset om du leder efter den vildeste kulturelle oplevelse, fede sportevents eller festivaler, bør der være noget for alle i denne artikel.

Wakakusa Yamayaki (Nara, Japan)
Hvornår: 27 Januar 2018 (i tilfælde af dårligt vejr rykkes dette til d. 28 januar)

Copyright: AFLO, Mika Asai // http://zekkeijapan.com/spot/index/405/?language=en

I byen Nara, Japan ligger en gammel uddød vulkan ved navn Mount Wakakusayama (højde 350m). Fra toppen af vulkanen har man udsigt udover hele byen. Bjerget er dækket af græs, men når vinteren nærmer sig, begynder græsset at dø og det hele ser meget trist og dødt ud. Den fjerde lørdag i januar (hvert år) sættes der ild til det døde græs. Festlighederne starter med lys på fakkel fra templet Kagusa Taisha Shrine. Faklerne bæres derfra i en parade op til foden af bjerget hvor et stort bål tændes. Herefter starter et fyrværkishow over bjergene og når dette er færdigt, er der ild i alt det døde græs. Afbrændingen af det døde græs kan tage helt op til en time (afhængig af hvor tørt græsset er) og på grund af bjergets højde, kan dette ses overalt i hele byen.


Carnevale di Venezia (Venedig, Italien) 

Hvornår: 27 Januar – 13 Februar 2018

Billede lånt fra: http://www.veneziaradiotv.it/blog/carnevale-di-venezia-2017-festa-veneziana/

Carnevale di Venezia er en af de vigtigste begivenheder i Venedig. Karnevalet er kendt for de flotte udklædninger og maskerne med standarttemaet omkring Casanovas 1700-tal. Det er muligt at deltage i det generelle program på gader og pladser i hele Venedig gratis. Husk en maske, så føler du rigtigt, at du er en del af det hele. Der afholdes også store private fester og maskeballer i de historiske pladser i byen, her kræver det dog at reservere plads på forhånd.

Læs også vores forum om Venedig


Vinter-OL (Pyeongchang, Sydkorea)

Hvornår: 9 februar – 25 februar 2018

Billede lånt fra https://www.sportal.no/blogg/program-vinter-ol-2018

I perioden 9-25 februar 2018 er Pyeongchang vært for vinter-Ol 2018. Pyeongchang ligger 1,5 time væk fra den koreanske hovedstad Seoul, så står man overfor et besøg til Seoul i februar, hvorfor så ikke kombinere det med en tur til vinter-ol – eller omvendt? Vi har iøvrigt dansk deltagelse i både curling, alpin ski og langrend, så husk det varme tøj og de danske flag.

Mardi Gras (New Orleans, USA)
Hvornår: 13 februar 2018

Billede lånt fra: https://www.nola.gov/city/mardi-gras/

Mardi Gras er den største årlige fest i New Orleans. Et kæmpe optog gennem byen med store paradevogne og figurere i alle farver og størrelser strækker sig over flere dage, hvor byen er vært for den gigantiske fest. Festen stammer fra franske traditioner om at faste 46 dage før påske og fejringen af Mardi Gras i New Orelans går helt tilbage til 1870’erne. Alle er velkommen til at deltage i Mardi Gras, så klæd dig ud i de lilla, grønne og guld farver (Mardi Gras’ officielle farver der repræsentere retfærdighed, tro og magt) og deltag i den store fest.

 

 

Rio Carnival (Rio De Janeiro, Brasillien)
Hvornår: 9 – 14 februar 2018

Billede lånt fra: http://www.travelchannel.com/destinations/brazil/rio-de-janeiro/articles/carnival-in-rio-de-janeiro

Karnevalet i Rio De Janerio betragtes som det største karneval i verden med over to millioner gæster på gaden – om dagen! Karnevalet er kendt for paraden der er fyldt med flotte kostumer, udsmykninger og samba. Især sidstnævne menes at have en stor betydning for paraden, idet sambaen kaldes for hjertet af karnevalet. Traditionen om karnevalet går helt tilbage til 1723  og det fejres til ære for guderne.
Hvorfor ikke kombinere en rejse til varme Brasilien i februar med verdens største karneval?

Sky lantern festival (Pingxi, Taiwan)
Hvornår: 2 marts 2018

Billede lånt fra: http://www.canuckabroad.com/places/place/sky-lantern-festival/

Ifølge de ældste borgere i Pingxi opstod Sky Lantern Festivalen i Xing-dynastiet for mere end 2000 år siden. I begyndelsen af 1800-tallet blev lanternefestivalen bragt til Taiwan, hvor folk hvert år i begyndelsen af forårets plantesæson ville frigive lanterne i luften som en bøn for det kommende år. Festivalen repræsentere slutningen af det kinesiske nytår og Discovery Channels program “Fantastiske festivaler i verden” har fremhævet lanternefestivalen i Pingxi som en af verdens bedste nytårsfester og noget, som alle bør opleve mindst en gang i livet.

Skt. Patrick’s day (Dublin, Irland)
Hvornår: 17 marts 2018

Billede lånt fra: http://www.travelandleisure.com/articles/how-dublin-celebrates-saint-patricks-day
Copyright: Getty Images

Skt. Patricks day er den irske nationaldag. Guinness-øl, parader, pub-crawl, venlige mennesker og meget mere! Dublin er hjemsted for St. Patricks day og irerne ved, hvordan man fejre dette!

Koningsdag (Amsterdam, Holland)
Hvornår: 27 april 2018

Billede lånt fra: http://www.amsterdam-koningsdag.com

Hvert år, den 27 april fejres Kongens dag i Amsterdam.Festlighederne invitere både den lokale befolkning og turister til at nyde Amsterdam. På gaderne, kanalerne og parker er byen pyntet i de hollandske orange farver og byens centrum er stort set tom for biler, offentlig transport og cykler, fordi der er så mange mennesker til fods. Kongens dag i Amsterdam er den største gadefest i Amsterdam hvor der er fest, levende musik, DJ’s og gademarkeder – en helt speciel atmosfære, man ikke vil gå glip af.

Songkran (Bangkok, Thailand)
Hvornår: 13 – 16 april 2018

Billede lånt fra: https://pixabay.com/en/lishui-qingyuan-songkran-festival-989526/

I Thailand er fejringen af det nye år omtalt som Songkran. Det betyder altså at Songkran er den thailandske nytårsfest. Songkran traditionen er faktisk et århundreds rensesrituelt ritual hvor man sprøjtede lidt duftende vand på de ældste familiemedlemmers hænder. Songkran har dog ændret sig gennem årene og i dag er det en offentlig 3-dages vandkamp. Det er nærmest umuligt at gå ned af gaden uden at blive sprøjtet til med vand. Folk der har været i Thailand under Songkran kender det mest som en vandkrig hvor alle er mod alle og mange turister fra hele verden rejser til Thailand i denne periode for at opleve dette.

Læs også vores destinationsguide om Bangkok

Distortion (København, Danmark)
Hvornår: 30 maj – 3 juni

Billede lånt fra: http://www.cphdistortion.dk/street-party/

Distortion er en gratis musik- og gadefestival der finder sted i de Københavnske gader. I år har festivalen 20 års jubilæum, så mon ikke det bliver en fest?

 


VM i fodbold (Rusland)

Hvornår: 14 juni – 15 Juli

Billede lånt fra: https://pixabay.com/en/football-world-cup-2018-3025114/

Vm 2018 bliver den 21′ udgave af VM i fodbold og i år er det Rusland der står for begivenheden. 11 forskellige værtsbyer over hele landet skal tage imod de mange fans fra hele verden. De 11 værtsbyer har dog også meget andet at byde på udover fodbold, f.eks. kan man kombinere turen med et besøg i Moskva eller Sankt Petersborg. Det danske herrelandshold deltager også ved VM i 2018 med første kamp mod Peru d. 16/7/2018 kl. 18:00 på Mordovia Arena i Saransk, Rusland.

San Vino Wine Fight (Haro, Spanien)
Hvornår: 28 – 30 juni 2018

Billede lånt fra: https://www.trover.com/d/RpE1-batalla-de-vino-(wine-fight)-haro-spain

Spaniens årlige Batalla de Vino (også kaldet vin-kampen) må være en af Europas mest unikke og undervurderede årlige festival. Hvert år i byen Haro kommer flere hundrede vin-opdrættere til byen lige efter solopgang for at føre krig mod hinanden ved at bruge rødvin som deres våben. Ja du læste rigtigt! Vandpistoler og spande bliver alt sammen fyldt op med vin og brugt som våben i en “alle-mod-alle” krig. Festivalen finder sted d. 29 juni hvert år, men natten før er der hvor festen starter. D. 28 er man nemlig vågen hele natten, hvor man danser og drikker i gaderne indtil vin-kampen begynder i de tidlige morgentimer.

 

Comic Con International (San Diego, USA)
Hvornår: 19. – 22. juli

Copyright: Melia Robinson/Tech Insider.      Billede lånt fra: http://www.businessinsider.com/san-diego-comic-con-cosplay-best-costumes-sdcc-2016-7?r=US&IR=T&IR=T/#there-has-been-an-awakening-in-the-force-1

Med den stigende popularitet af animerede film, anime, videospil og andre fantasy romaner har Comicon franchise vokset sig større og større siden 70’erne. Festivalen tiltrækker fans af tegneserier og popkultur af enhver slag og det er muligt både at få autografer og deltage i workshops. Det seje del ved Comic Con er dog ikke kun at møde sine idoler, men også ved at deltage i fantasiverdens hype ved at klæde sig ud som sin yndlingskarakter.
Derudover vil du kunne møde superhelte og seje karakterer overalt i San Diego i perioden.

 

Oktoberfest (München, Tyskland)
Hvornår: 22 september – 7 oktober 2018

Billede lånt fra: https://pixabay.com/en/oktoberfest-munich-waiter-beer-968232/

Er du en øl-elsker er Oktoberfest i München noget man skal opleve mindst en gang i livet. Mere end 6 millioner mennesker deltager i den store tyske folkefest der startede i 1810 på Theresienwiese i München. Festivalen handler dog ikke kun om øl, men også om lokal mad, tyrolermusik og det meget kendte og karakteristiske tøj.

Dia de los Muertos (De dødes dag), Mexico City, Mexico
Hvornår: 31 oktober – 2 November 2018

Billede lånt fra: https://pixabay.com/en/costume-skull-flowers-mexico-2253726/

Dia de los Muertos (de dødes dag) er en tradition der har eksisteret i flere hundrede år. Men, i stedet for at sørge over de døde, mener mange mexicanere, at de døde skal mindes med parader, fest og udflugt til kirkegården. Selvom dagen er blevet fejret på mange forskellige måder, har det aldrig været i nærheden af åbningscenen i James Bond filmen, Specter! På grund af paraden der er vist i filmen, er den mexicanske regering blevet tvunget til at gøre paraden til en realitet. Den første officielle parade blev afholdt i 2016 og interessen for paraden er i dag så stor, at Mexico forventer, at dagen vil blive ligeså stor som Rio Carnival i de kommende år.


Loy Krathong & Yi Peng (Chiang Mai, Thailand)

Hvornår: 23 November 2018

Billede lånt fra: https://pixabay.com/en/chiang-mai-day-light-festival-2210767/

Loy Krathong er måske en af de mest fascinerende festligheder i verden. Festivalen i Thailand er en favorit for både besøgende og for lokalbefolkning og det gør også festivalen til den mest populære festival for Thailand i efteråret.
Tusindvis af små, levende lys slippes fri på floder og kanaler. I Chang Mai falder festivalen sammen med Lenna festivalen (også kendt som Yi Peng). Yi Peng festivalen er papirlanterner med ild i som flyver op i luften. Med alle de brændende papirlanterner, ligner det brændende stjerner på himlen. Står man tæt på vandet under Loy Krathong og Yi Peng vil både vandet og himlen se ud til at være i brand på samme tid.


Mevlana Whirling Dervishes (Konya, Tyrkiet)

Hvornår: 10. – 17. december

Billede lånt fra: http://www.vipdmcturkey.com/en/music-festivals/mevlana-whirling-dervishes

Mænd der er klædt i hvide klæder og høje hatter der snurre rundt i cirkler, lyder måske ikke så spændende som Rio’s Karneval eller Songkran i Bangkok.
Mevlevi Ordenen (Whirling Dervishes) har opført dansen kaldet Sema hvert år d. 17 December i 750 år. Dette gøres for at markere dødsdagen for Halal ad-Din Rumi der var en persisk poet. Hans dødsdag markeres med mange forskellige begivenheder som koncerter, oplæsning og div. optrædener. Hovedbegivenheden er dog Sema-dansen d. 17 December. Deltager du i denne festival, vil denne festival udsætte dig for hengivenhedens magt og vise dig, at snurrende dervisher kan gøre meget mere end bare at gøre dig svimmel.

 

Og her har du så 17 events fordelt over hele verden, som jeg mener er værd at besøge i 2018! Har du tilføjet nogen af disse events til din bucket-list? eller har du allerede deltaget i nogen af dem?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *