Aeroflot er Europa’s klart mest præcise flyselskab

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Aeroflot kommer i årets OAG’s Punctuality League for 2020 ind som det klart mest præcise flyselskab i Europa for de såkaldte “Mega Airlines”. Det er ganske flot og dette sammenholdt med at de også har den yngste flyflåde i verden gør at det bestemt er et flyselskab du bør overveje at bruge.

Der er flere grunde til at vi syntes at Aeroflot fortjener mere fokus og at I bør overveje at bruge Aeroflot i 2020. At det netop nu har fået titlen som Europas klart mest præcise flyselskab blandt de største flyselskaber (såkaldte Mega Airlines) er blot endnu en af grundene. Andre grunde er:

  • Mest moderne flyflåde blandt flyselskaber over 100 fly
  • De får over 22 nye Airbus A350 og har ordre på over 100 nye fly i alt
  • De nye Airbus A350’ere får helt nye kabiner med blandt andet suites i Business Class
  • De har en rigtig Business Class kabine på deres Europæiske flyvninger
  • Moskva’s Sheremetyevo lufthavn er verdens mest præcise lufthavn målt på ankomster og afgange
  • Ofte gode priser på flybilletter i både Economy og Business Class
  • Rusland indfører gratis turistvisa i flere og flere byer. Moskva kommer i 2021. St. Petersburg er allerede muligt
  • Moskva’s Sheremetyevo lufthavn er igang med en omfattende renovering
  • Moskva’s Sheremetyevo lufthavn har ganske effektiv og nem transit – derfor ikke noget problem at rejse via Moskva.

Se herunder hvordan Aeroflot topper listen over flyselskaberne med den laveste gennemsnitsalder:

FlyselskabGennemsnitsalderHubAntal fly
Aeroflot4,70Russia360
Hainan Airlines5,06China237
Saudia5,13Saudi Arabia155
Wizz Air5,43Hungary104
Sichuan Airlines5,65China155

Du finder selskaber som Emirates og Qatar Airways længere nede på listen. Emirates havde i 2019 en gennemsnit alder på 6,2 år og Qatar Airways havde 6,1 år. Det er forsat ganske unge flyflåder og Emirates har for eksempel en Strategi på at holde alle deres fly under 10 år, hvilket også gør at deres Airbus A380’ere vil blive udfaset senest 10 år efter leveringen af den sidste nye A380.

Norwegian er ikke på listen, da deres opbygning af flyselskabet gør at de har flere forskellige virksomheder. Derfor når de samlet op på over 100 fly, men ikke når de er opsplittet i flere forskellige flyselskaber. Havde de været samlet ville deres gennemsnitsalder ligge på godt 3 år. Se oversigten over alle Norwegians flyselskaber her:

De 6 nuværende Norwegian flyselskaber og deres gennemsnitsalder. Kilde: Airfleets

Aeroflot med 86,30% on-time ankomst og afgange

For et flyselskab at nå en så høj procentdel i on-time ankomster og afgange, så kræver det en helt del for alle ansatte, samt de lufthavne der flyves til og fra. Alt skal spille sammen for at det kan lykkes at komme afsted inden for de 15 minutter, der kræves for at det betragtes som en præcis afgang.

Aeroflot har i øjeblikket over 360 fly i deres flåde. Med de nuværende flybestillinger, så forventer vi at de runder 400 fly i flåden her i 2020. At de så er kommet i mål med en on-time præcision på 86,30% er ganske imponerende. Til sammenligning er det næste Europæiske “Mega Airline” Air France og deres præcision er helt nede på 79,92%. SAS ligger på en præcision på 77,28%.

Listen over Mega Airlines og deres præcision. Kilde. OAG

Det er derfor helt tydeligt at Aeroflot levere en præcision som resten af de største Europæiske flyselskaber ikke kan følge med i. Alle de andre er under 80% i præcision, som det ses i ovenstående tabel fra OAG.

Moskva har også verdens mest præcise lufthavn

Moskva’s Sheremetyevo lufthavn er verdens mest præcise lufthavn med 86,37% præcision i ankomster og afgange. Der er også i denne kategori langt ned til den næste europæiske lufthavn. På plads nummer 6 finder vi lufthavnen i Madrid med 79,92% i præcision.

Listen over verdens mest præcise lufthavne. Kilde. OAG

Det er kun London Heathrow (plads nummer 13 med 75,27%) og Paris Charles de Gaulle (plads 20 med 73,67%) der ellers er på listen. Amsterdam Schiphol er ikke at finde i top 20.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *