Air France-KLM indkøber A220 og afskaffer A380

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air France-KLM har offentliggjort en ordre på 60 Airbus A220-300, med en option på yderlige 30. Derudover afskaffer Air France det store dobbeltdækker fly A380 i 2022.

I en pressemeddelelse skriver Air France-KLM, at bestyrelsen har vedtaget et antal strategiske beslutninger omkring flåden. Målet er, at øge konkurrenceevnen samt minske miljøbelastningen ved at erstatte ældre fly med nye, mere moderne flytyper.

Billede: Air France-KLM

Kort- og mellemdistance flåde

I dag benytter Air France Airbus A318 og A319 som de mindste fly på korte og mellemlange ruter. Disse fly skal udfases til fordel for Airbus A220-300. A220 modellen er beregnet til at generere 20% mindre i CO2 udstød, og samtidig være mere stille. På den financielle side forventes det nye flytype at kunne sænke omkostninger per sæde med 10%. Flyene bliver udstyret med 149 sæder og har en rækkevide på 2.300 nautiske mil. Passagerer vil kunne opleve sæder med mere plads, større bagagehylder, og selvfølgelig wifi ombord.

Airbus A380

Det har længe været spekuleret omkring fremtiden for Airbus A380 hos det franske nationale flyselskab. Selskabet havde allerede besluttet ikke at fornye leasingaftaler på 3 af flyene. Med den nye flådestrategi står det klart, at alle 10 fly udfases op mod 2022. Som selskabet skriver selv, bruger A380 med sine 4 motorer op mod 20-25% mere brandstof per sæde end moderne langdistance fly. Der er endnu ikke taget en beslutning om hvilke fly skal erstatte det store dobbeltdækker fly.

Disse beslutninger understøtter Air France-KLM Groups strategi for at have en konkurrencedygtig flåde. De følger de nylige ordrer for A350 og Boeing 787, som Air France og KLM har placeret. Vi er meget glade for at samarbejde med Airbus om at tilføje A220-300 til vores flåde, et fly, der demonstrerer optimal miljømæssig, operationel og økonomisk effektivitet. Valget af Airbus A220-300 understøtter vores mål om en mere bæredygtig operation ved markant at reducere CO2 og støjemissioner.

Benjamin Smith, administrerende direktør for Air France-KLM Group

Billeder: Air France-KLM

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *