Anmeldelse: Det kendte mødested for flyentusiaster

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er flere steder man kan spotte landende og startende fly i Kastrup, men kun et sted kan få noget at spise og drikke samtidig. Tag trygt hele familien med, da der også er legepladser til børnene, hvis de mod forventning ikke skulle være interesseret i fly.

Flyvergrillen er en meget velassorteret grillbar, som foruden burgere, sandwich og pølser, også tilbyder hakkebøffer, mørbradbøffer, fiskefileter, snitzler, halve kyllinger med mere. De har også børnemenuer, men sælger også øl og vin.

This slideshow requires JavaScript.

Hvis børnene mod forventning ikke gider se på fly mere, så er der også en stor legeplads.

For enden af Amager Landevej i nr. 290 har Flyvergrillen ligget siden 1992. Man kan kravle op på en lille høj, hvor der er frit udsyn til taxiway Alpha og til banerne 04L/22R i forgrunden og banerne 04R/22L i baggrunden.

This slideshow requires JavaScript.

Flyene starter og lander altid op mod vinden, så afhængig af vindretningen starter og lander de enten over Øresund eller Køge Bugt. Fra flyvergrillen kan man når vinden er nordlig desværre ikke se når flyene lander over Køge Bugt, men kun se når de starter over Øresund. Når vinden er sydlig, kan man se flyene lande over Øresund og starte over Køge Bugt.

Hvis man vil se hvor flyene kommer fra eller er på vej hen så kan app’en Flightradar24 anbefales. Den kan downloades gratis til både Android og iPhone.

Hvis man vil se Emirates kæmpe Airbus 380 starte og lande, så sker det kun fra den fjerne bane 04R/22L, som er udvidet i bredden for at kunne tage en 380’er. Bane 04L/22R kan heller ikke bruges, da tunnelen under englandsvejen ikke kan bære et tunge fly.

This slideshow requires JavaScript.

Den korte tværbane 12/30 anvendes sjældent og kun ved specielle vindforhold. Men jeg var dog heldig at se DAT DX41   lande på vej fra Bornholm.

Se menuen og åbningstider her.

Til større arrangementer kan man også bestille smørrebrød.

Hvis man vil stå lige under startende og landende fly, så kan man på den østlige side se flyene på Kystvejen mellem terminalerne og Dragør. På den vestlige side kan man enten tage til Store Magleby eller ud af Tømmerupvej.

Konklusion

Flyvergrillen er et sted for hele familien. Mange kan genkende et fly de har været med på et tidspunkt og der sker hele tiden noget. Der er også tænkt på børnene med legeplads og børnemenuer, hvis de alligevel ikke hellere vil se på fly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *