Hurtigere igennem paskontrol: Hong Kong

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I denne serie kigger vi på forskellige lande og lufthavne, der tilbyder muligheder for at komme hurtigere igennem paskontrollen. Vi lægger ud med Hong Kong.

Teknologi spiller en stadig mere fremtrædende rolle i lufthavnen, især for at automatisere og fremskynde processer. Ligeledes ved grænsekontrollen. Inden for Europa kan indehavere af et europæisk pas ofte bruge automatiske porte. Det er ikke nødvendigt at registrere sig inden du bruger portene. Uden for Europa tilbyder en række lande også en sammenlignelig mulighed. Betingelserne og proceduren varierer meget fra land til land. I denne serie behandler vi lande, der tilbyder en form for accelereret grænsepassage. Denne gang: Hong Kong.

Hong Kong International Airport

Selvom Hong Kong International Airport (HKIA) er kendt som en af de bedste lufthavne verden over, har den overraskende nok ikke en prioriteret bane til immigration eller sikkerhedskontrol. Ikke engang for First Class passagerer fra hjemmeselskabet Cathay Pacific. I løbet af myldretiden kan du også stå i kø for kontrollen. For at spare tid her er der to typer programmer tilgængelige: Smart Departure og e-kanalen.

Smart Departure i Hong Kong

Med Smart Departure kan indehavere af et elektronisk læseligt pas fra en lang række lande, herunder Danmark og Sverige, bruge en automatisk paskiosk. Dette gælder dog kun ved afrejse. Derudover skal rejsende være 11 år eller ældre. Smart Departure er baseret på ansigtsgenkendelse. Kioskerne er ikke kun tilgængelige på HKIA, men også på de forskellige færgeterminaler. Nyttigt hvis du tager en tur til Macau for eksempel. Proceduren ligner portene i Københavns Lufthavn, og det er ikke nødvendigt at registrere dig på forhånd. På den kvittering, du får ved ankomsten, står det ‘SD’, hvis du er berettiget til Smart Departure.

e-Channel Hong Kong

Ønsker du ikke kun at krydse grænsen hurtigere ved afgang, men også ved ankomsten? Det er muligt, men betingelserne er langt strengere, og du skal registrere dig for brugen af ​​e-Channel. Det er muligt for rejsende over 18 år med et elektronisk læseligt pas. Derudover skal du enten have elite status hos et bestemt flyselskab eller have besøgt Hong Kong mindst 3 gange i de sidste 12 måneder på ansøgningstidspunktet. Programmet er derfor mere fokuseret på frequent flyers. Elite status i programmerne for de fleste flyselskaber, der flyver til Hong Kong, er berettiget, herunder Lufthansa Miles&More, Finnair, Air France/KLM Flying Blue Elite medlemmer og alle Cathay Pacific Marco Polo Club medlemmer. Der findes ingen samlet liste af alle selskaber, der er tilmeldt ordningen, men fra den information vi kunne finde, er det ikke muligt, at tilmelde sig e-Channel service på baggrund af ens SAS Eurobonus status. Hvis du vil benytte dig af din elite status til tilmeldning, er et nødvendigt at tage dit fysiske kort med dig.

For at tilmelde dig kan du gå til et af kontorerne i Terminal 1 efter ankomst og paskontrol. Nord kontor er åbent fra kl. 07.30 til 23.00 og Syd fra kl. 10.00 til 18.00. Du bør huske at medbringe dit pas og eventuelt frequent flyer-kort. Du underskriver aftalen og fået taget fingeraftryk og et ansigtsbillede. Herefter får du et klistermærke på bagsiden af ​​dit pas. Registrering er gratis!

Du kan derefter bruge e-Channel kiosker ved ankomst og afrejse ved verifikation med dit fingeraftryk. Du får stadig kvitteringen med den tilladte længde af dit ophold. Du behøver ikke længere udfylde en ankomstformular.

Lokation af tilmeldningskontorerne

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Kristian siger

    Fik mig en e-channel sticker, det gik nemt og hurtigt. aftryk af fingre, billede samt underskrive et stykke papir og så var det ordnet. Så super tip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *