Anmeldelse: Hotel Courtyard Prague Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Courtyard ligger centralt i lufthavnen – lige overfor udgangen fra terminalen. Det er et oplagt sted at overnatte, hvis du skal have noget arbejde fra hånden og videre med fly næste morgen.

Jeg er gået over til at bruge lufthavnshoteller, når jeg har flyskift og skal vente natten over. Hotellet kan godt være dyrere end et tilsvarende hotel i byen. Men jeg sparer tid og penge på transport – og når man er lidt bekvemmelig kan det sagtens opveje den højere pris på lufthavnshotellet. Derfor valgte jeg at bo på Hotel Courtyard Prague Airport, som ligger 50 meter fra lufthavnens udgang

Ankomst

Parkeringspladsen foran indgangen er forbehold hotellet – men der var nu igen biler. Hverken da jeg ankom til hotellet eller dagen efter, da jeg fortsatte min rejse. Til gengæld havde en gæst parkeret en af lufthavnens bagagevogne.

Der var masser af plads ved skrankerne i receptionen – så jeg kom nok uden for myldretiden. Fik hurtigt en nøgle og kunne så gå op til mit værelse. Desværre ingen opgradering – selvom om jeg har platinum niveau i loyalitetsprogrammet Marriott Bonvoy.

Der er en stor lobby ved receptionen. Godt nok mennesketom. Men jeg går ud fra, at der er gæster til alle de fine lænestole og sofaer. Ellers er det jo ren spild af plads. Som det ses på billedet til højre, viser tv-et i lobbyen lufthavnens fly-afgange. Der er også opstillet en pengeautomat i lobbyen. Desværre fra et af de firmaer, der tager en voldsom overkurs.

Der er også et lille “Business Center” med fire computere i lobbyen. Herfra har du udsigt til lufthavnens Non-Schengen terminal. Det er naturligvis et godt tilbud til hotellets gæster – men når langt de fleste nu om dage medbringer deres bærbare computer, blive det formentlig kun brugt til at udskrive nogle dokumenter. Business centret var lige så mennesketomt som resten af lobbyen. Der er ikke megen mulighed for privatliv – så de tophemmelige dokumenter bliver nok analyseret og bearbejdet på værelset.

I samme bygning har Regus en lounge. Jeg har tidligere anmeldt den her. Jeg går ud fra, at forretningsfolk, der ønsker at holde møder under private former vil leje et mødelokale dér, hvis hotellets 4 små mødelokaler er optaget.

Værelset

Hvis du har boet på andre courtyard hoteller, så ved du også, hvordan dette hotel ser ud. Det følger kædens designmanual til punkt og prikke. Jeg fik en god søvn i sengen. Jeg sad godt i kontorstolen og skrivebordet er perfekt. Fjernsynet blev ikke brugt – men jeg fik lige tjekket, at der er de sædvanlige internationale kanaler. Har du lyst til en kop varm kaffe eller te, så er der serveret. Desværre er hotellet gået over til at have 2 papkrus, som bliver utætte, når de genbruges. Jeg savner rigtige porcelænskrus.

Badeværelset ligner også de tilsvarende faciliteter på andre hoteller i Courtyard familien.

Courtyard hotellerne er gået fra at have minibar på værelset. I stedet for, finder du et lille marked ved receptionen. Herfra sælger hotellet øl, vand, juice, snacks, slik, chips og en tandbørste, hvis du har glemt at få den pakket med i din kuffert.

Morgenmad

Morgenmaden serveres i hotellets restauranten, der har en lidt kedelig “kantine-afdeling” midt i lokalet, en cafe-opstilling ved vinduerne med udsigt til lufthavnen og et stort rundt bord (hvor man kan trække gardinet for og dermed sidde lidt mere privat)

Udvalget i buffeten er, som du finder det på mange hoteller. Der er meget at vælge imellem, men alt sammen rene standardvarer. Men det er vel også, hvad man kan forvente på et 4-stjernet lufthavnshotel.

Den varme del af morgenmaden består af røræg, stegte kartofler, små morgenmads pølser og bacon.

Udvalget af pålæg og ost et så stort, at selv den mest sultne gæst kan få fyldt maven.

Der er et fint udvalg af frugt og grøntsager. Yoghurten gemmer sig bagved den udskårne frugt. Det havde jeg lige overset, så jeg måtte spørge personalet.

Det hele er standardvarer. Intet specielt eller overraskende. Jeg må dog sige, at jeg blev imponeret af de 5 forskellige slags juice, gæsterne kunne vælge mellem: Appelsin, æble og multivitamin får du stort set alle steder. Men jeg blev overrasket over nyhederne: Rødbede & æble samt Gulerod & æble. Hatten af for, at kokken eksperimenterer.

Der var stort udvalg af brød, nødder og tørret frugt. Jeg kan godt lide det friskbagte brød, hvor du selv skærer dine skiver. Jeg var specielt glad for buffetens rugbrød.

Udenfor restauranten er der små sofa-grupper, hvor man kan sætte sig med en kop kaffe. Dette er et godt alternativ til lobbyen. Midt i hotellet er en overdækket grøn have. Der er fin udsigt til denne fra de hotelværelser, der vender ind mod gården.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Beliggenhed
+ Værelset og hotellet er velholdt og rent
+ Du hører intet til fly- og biltrafikken.

Cons

- Morgenmaden er lidt kedelig - og bortset fra det store udvalg af juice, ingen overraskelser
- Ingen opgradering

Beliggenhed

Service

Værelset

Morgenmad

Value for Money

Generel Vurdering

Konklusion

Hotellet skal vurderes som et 4-stjernet lufthavnshotel. Det ligger rigtigt godt og værelset er absolut som forventet. Men jeg blev skuffet over morgenmaden og den manglende opgradering. Og ja, så er lufthavnshotellet somme tider lidt for dyre.

4.4

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *