Anmeldelse: Qsuite by Qatar Airways fra London til Doha (med video)

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har igen været blandt de første. Denne gang har vi prøvet Qatar Airways nyeste super Business Class. Qatar Airways kalder det Qsuite, og det er netop en lille privat suite du får. Læs med her hvordan det var at prøve dette helt nye “First in Business Class” produkt.

Qatar Airways holder til i London Heathrows Terminal 4. Dette er der som Skyteam holder til, men blandt andet Qatar Airways har sit eget område med check ind, lounge og boarding gates.

Qatar Airways har på en normal dag 5 daglige afgange mellem London og Doha (enkelte dage 6 afgange). I øjeblikket er der kun et enkelt fly, som har fået Qsuite installeret. Det er en Boeing 777-300ER og den flyver på afgangen QR008/QR009. Derfor var det vigtigt for mig at jeg præcist fik booket mig ind på netop denne afgang.

Jeg havde overnattet på Hilton hotellet, som er forbundet direkte til Terminal 4 og kunne derfor hurtigt kommer fra hotellet og til Qatar Airways check ind området. Det er et rimeligt stort område i den ene ende af terminalen, grundet de mange daglige afgange til Doha.

Jeg var der i god tid, da jeg også gerne ville benytte deres lounge inden afgang. Qatar Airways plejer at have ganske gode lounger og deres London lounge skulle derfor prøves.

Hurtigt fik jeg mit boarding kort udleveret og kunne gå igennem sikkerhedskontrollen. Da jeg havde fast track var jeg igennem og klar til at gå ind i loungen efter små 10 minutters tid.

Qatar Airways lounge i Terminal 4

Loungen er ikke største, men passer meget godt til antallet af passagerer, som rejser på hver afgang.

Servicen derimod var fantastisk. Fra jeg trådte ind af indgangen, så blev jeg modtaget og fik en kort rundvisning i loungen, da det var mit første besøg.

Jeg gik efterfølgende ind i spiseområdet for loungen, hvor jeg blev budt velkommen og et menukort blev vist frem. Det er muligt både at spise fra en buffet eller få a la carte fra menukortet.

This slideshow requires JavaScript.

Jeg valgte at få et par retter fra menukortet og blev ikke skuffet. Det var veltilredt og anrettet, som er en god restaurant bekendt.

Boarding og første indtryk af Qsuite kabinen

Jeg var ganske spændt på at se den nye Qsuite kabine og var derfor gået ud til gate lige før den almindelige boarding begyndte. Som rejsende i Business Class fik jeg derfor adgang som den første til flyet og kunne derfor få et par minutter alene inden de andre Business Class passagerer ville begynde at komme ombord.

Boarding for rute QR008 mod Doha er ved at være klar.

Det som mødte mig var en besætning klar til hjælpe og jeg viste mit boarding kort og blev hurtigt vist ned på min plads. Da min plads var ved vinduet, og jeg havde valgt et Qsuite, hvor jeg var tættest på vinduet, så betød det også at jeg ville sidde med ryggen til flyets spids (på samme måde som i Business Class ombord på British Airways). Fordelen er at der er afsætningsplads mellem stolen og gangen og dette giver følelsen af mere plads.

Kig ud over Qsuite kabinen ombord på en af deres Boeing 777-300ER.

 

Selve Qsuite er tæt på de First Class suites vi kender i dag ved for eksempel Emirates eller Singapore Airlines. Den primære forskel er at sæderne er større og dermed bliver selve dit suite lidt større. Dog ikke meget, da sædekonfigurationen er ens med 1-2-1.

Noget som trækker en smule ned i helhedsindtrykket er at der, grundet bagagehylderne i midten af flyet, ikke er så højt til loftet. Dette gør at kabinen føles en smule presset og lille. Dette er kun på flyene af typen Boeing 777 vi vil opleve dette, da der på flyene af typen Airbus A350 netop ikke er bagagehylder i midten af flyet.

Qsuite i detaljer

Når du sidder i sædet i dit Qsuite, så er du ikke i tvivl om det er noget specielt. Du har rigeligt med plads i sædet og omkring dig er der rigeligt med afsætningsplads.

Der er god plads til afsætning ved siden af den store skærm.

Især på det store bord er der plads til både telefon, PC og champagnen, som serveres lige fra du kommer ombord.

Du har rigelgit plads til et glas champagne, et varmt håndklæde og menuen på bordet. På mange andre Business Class sæder kan pladsen godt være en mangelvare.

 

Et sted, hvor det ses at det er gået lidt for hurtigt, er på kortdelen af underholdningssystemet. Dette var ikke opdateret til den store skærm og det viser sig som en dårlig opløsning på den ellers store skærm.

Kontrollen af dit Qsuite sker gennem en række knapper.

Kontrollen af dit Qsuite sker gennem en række knapper. Disse er placeret under det afsætningsbord som findes til venstre.

Smart Phone Remote Control til Oryx underholdningssystemet.

Samme sted finder du den smart phone lignende fjernbetjening af underholdningssystemet Oryx, samt stik til lyd og opladning.

Videogennemgang af Qsuite

Vi har lavet en videogennemgang af Qsuite by Qatar Airways. I denne får du en bedre fornemmelse af hvordan Qsuite er.

Se en video af Qsuite kabinen her:

Høj kvalitet af mad og drikke

Qatar Airways har altid haft en høj kvalitet af hvad de serverer ombord. På denne tur var dette også et faktum.

This slideshow requires JavaScript.

Du kan se hele A la Carte menuen her:

 

 

Du kan se vinmenuen:

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Qsuite er klart det bedste Business Class produkt på markedet.
+ Du er helt privat i dit Qsuite
+ God service og a la carte på mad og drikke på hele flyvningen

Cons

- Qsuite er ikke perfekt på en Boeing 777, da det kan føles lidt indelukket grundet højden i kabinen. På for eksempel en Airbus A350 vil det være meget bedre, da der er højere til loftet i midten (ingen opbevaring tilstede).
- En del af underholdningssystemet er ikke desginet til de nye store skærme (fx. kortdelen)

Sæde

Mad/Drikke

Service

Value 4 Money

Generel Vurdering

Konklusion

Qatar Airways har med Qsuite det klart bedste Business Class produkt på markedet i øjeblikket. Det er langt foran konkurrenterne når det kommer til den privat sfære

4.4

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *