Anmeldelse: Royal Kona Resort på Hawaii Island

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg har netop afsluttet en rundrejse på de fantastiske Hawaii øer. Mit første stop var på Hawaii Island, også kendt som Big Island, hvor jeg boede på Royal Kona Resort.

Mange hoteller på Hawaii er bygget tilbage i 60´erne, og er ikke ændret nævneværdigt siden, så jeg var lidt spændt på at tjekke ind på Royal Kona Resort.

Lad mig bare starte med at konstatere, at hvis du er vokset op i 60´erne eller 70´erne, så vil du føle dig helt hjemme på dette hotel! Med mindre du selvfølgelig er traumatiseret af design- og farvevalg fra den tidsalder.

Hotellet ligger på en stor grund ud mod havet og består af tre bygninger. En hovedbygning hvor du blandt andet finder lobby, bar og restaurant og to separate værelsesbygninger, hver med en atriumgård i midten.

Beliggenhed

Hotellet ligger ret flot på en klippe pynt i udkanten af den lille by Kailua-Kona på øens vestkyst.

Fra Kona International Airport har du blot 20-25 minutters transport i bil.

Indenfor fem minutters gang af hotellet finder du en række butikker, restauranter og cafeer. For eksempel byens bedste kaffe (efter min mening) hos Kona Haven lige over gaden fra hotellet.

Royal Kona Resort fungere fint som en base for udforskning af den vestlige og nordlige del af øen. Vil du der i mod bruge tid i Volcanoes National Park (og det bør du!) som fylder det meste af den sydlige del af øen, så giver det bedre mening booke nogle nætter i eller omkring parken, eller i Hilo på den østlige side af øen.

Check-in

Med tanke på hotellets generelle design, så er det befriende at lobbyen er et stort og åbent område. Sådan er det på rigtig mange af øernes hoteller og man kommer virkelig i feriestemning, mens man står der og venter på at tjekke ind og mærker den varme passatvind på huden!

Jeg ankom til hotellet sidst på aftenen, men check-in var venlig og effektiv og jeg fik en grundig gennemgang af hotellets faciliteter og layout. Jeg var på mit værelse indenfor fem minutter.

Værelset

Jeg fik et rigtig fint hjørne værelse på syvende etage, et Corner King på godt 40kvm.

To af værelsets fire vægge består reelt af glasdøre, så næsten uanset hvor jeg stod på værelset, havde jeg en fantastisk havudsigt!

De fleste af hotellets værelser er blevet renoveret indenfor de sidste år og mit værelse fremstod også nydeligt og ret lyst. Man kan dog ikke helt løbe fra, at hotellet har en del år på bagen. Rengøringsniveauet er absolut godkendt, men døre og vinduder fremstår en smule slidt.

Med omkring 40kvm at boltre mig på, savnede jeg aldrig plads. Det skulle da lige være på badeværelset, som er ret småt.

I forbindelse med begge glaspartier løber en balkon hvor der findes et lille bord og to stole. Som jeg har været inde på før, så er udsigten fænomenal.

 

Rigtig fin plads

Mit værelse var udstyret med en komfortabel  king size seng, et bord og to stole og fladskærms-TV. I et rummeligt skab findes ud over et pengeskab også strygejern og -brædt. På vej ud på badeværelset er der en form for bardisk med en elkeddel (med gratis te og kaffe) samt et lille køleskab.

Min eneste større anke ved dette værelse er air condition anlægget. Jeg tvivler på det er blevet skiftet, da man renoverede værelserne, for det larmer som et mindre fly.

Ganske fin udsigt fra værelset

Badeværelset

 

Det lille badeværelse

Badeværelset fungere, men er meget småt. For at manøvrere derinde skal man faktisk lukke døren helt i. Lidt irriterende!

Bad foregår i et lille badekar med bruser monteret på væggen over en.

Serviceniveau

Langt de fleste ansatte jeg var i kontakt med og talte med under mit ophold, var smilende og hjælpsomme. Under afviklingen af morgenmaden, var der dog et par tjenere som virkede deciderede livstrætte. Det ændre ikke ved at jeg følte mig rigtig godt tilpas under mit ophold. Royal Kona Resort er et behageligt sted at opholde sig.

Restaurant og bar

I forlængelse af lobby området finder du Don´s Mai Tai Bar. Baren vender mod vest, så udsigten bliver ikke meget bedre end her når solen går ned!

Ud over gode lokale øl og en lang række drinks og cocktails, så er det også muligt at bestille mad i baren. Menukortet er ganske omfattende. Flere gange om ugen er her live musik med lokale kunstnere.

Havudsigt fra baren

Lige ved siden af baren ligger hotellets eneste restaurant, Don the Beachcomber, hvor der også serveres morgenmad. Personligt prøvede jeg kun deres morgenmadsbuffet, men den var til gengæld rigtig god. Der var et glimrende udvalg, blandt andet af frisk, lokal frugt.

Som nedenstående billede illustrere, så er der ikke meget lys i den centrale del af restauranten! Ni ud af ti gæster spiste deres mad i periferien af restauranten, hvor man også sidder næsten helt ude ved havet.

Ikke meget lys i restauranten

 

Faciliteter

Hotellet gør meget ud af, at der ikke opkræves et resort fee, som desværre ellers er meget udbredt i USA og på Hawaii øerne. Som gæst betaler du til gengæld $12 per dag for parkering hvis du er i bil og internet på værelset er så dyrt, at jeg slet ikke vil oplyse prisen! Det skal retfærdigvis siges, at internet er gratis i bar- og lobbyområdet og forbindelsen her er rigtig god.

Poolområdet

Foran bar området findes en udmærket pool hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over Stillehavet!

Den lille saltvandslagune

Foretrækker du at dyppe dig i saltvand, har hotellet også en lille saltvandslagune som ligger beskyttet af et lava rev.

Er du mere til aktiviteter på land, har hotellet for nylig omdannet et værelse i stueetagen i af en af værelsesbygningerne til et lille fitnesscenter. Det er ikke stort, men det er der og du kan lave dine øvelser mens du kigger ud over Stillehavet.

Hotellet råder også over en lille spa og tennisbaner.

Overordnet indtryk

Hvis jeg abstrahere lidt fra at hotellet nogle steder bære præg af, at være bygget for efterhånden mange år siden, så er mit overordnede indtryk egentlig positivt.

Hotellet ligger i et roligt område af byen, men du er stadig i kort gå afstand af mange restauranter, butikker og barer.

Værelserne har en rigtig fin størrelse og fremstår ganske fine og personalet vil langt hen ad vejen få dig til at føle dig velkommen.

Og så er det bare fedt, at man fra stort set alle områder af hotellet, kan stå og se ud over Stillehavet!Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

- Beliggenhed, roligt men alligevel tæt på det meste
- God størrelse værelser
- Personalet

Cons

- Dyrt internet på værelserne
- $12 per dag for parkering (er dog set meget dyrere andre steder i USA)
- Larmende air condition

Service

Lokation

Værelse

Features

Value

Generel Vurdering

Konklusion

Hvis jeg ser bort fra et par skønhedsfejl, så er der ingen tvivl om, at jeg sagtens kunne finde på at bo på dette hotel igen. Beliggenheden er fin, personalet smilende og sengene komfortable.

3.8

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *