Anmeldelse: Saudia Alfursan Lounge – Jeddah, Saudi Arabien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

King Abdulaziz International Airport (Jeddah) er den travleste lufthavn i Saudi Arabien og også landets 3. største lufthavn.

Lufthavnen er særligt kendt for Hajj terminalen, som blev bygget specielt for pilgrimsrejsende til Mekka, og som siges at kunne håndtere 80,000 passagerer på et hvilket som helst tidspunkt.

Efter at have afsluttet en forretningsrejse i Saudi Arabien, skulle jeg flyve tilbage til Europa med flyselskabet Saudia. Eftersom jeg skulle sidde på Business Class, havde jeg adgang til Saudias lounge i lufthavnen.

Loungen med navnet “Saudia Alfursan”, opkaldt efter Saudia’s Frequent Flyer program, findes i Sydterminalen (South Terminal) og har åbent døgnet rundt 7 dage om ugen. Selvom loungen var svær at finde, var indgangen dertil meget imponerende.

Jeg fremviste mit boardingpas og blev hilst velkommen på en meget venlig og professionel måde. Jeg fik også at vide, at der ville komme en meddelelse, når det var tid til at gå ombord på mit fly. Loungen har udsigt over lufthavnsområdet og der er endda en hovedlandingsbane direkte ude foran vinduerne, så flyspottere kan her rigeligt få stillet deres lyst. Selve loungen har en generøs størrelse med masser af siddepladser i form af lænestole i læder og med masser af arrangementer med små runde borde.

Jeg ankom kl. 08:00 og selvom der var travlt i loungen, var det ikke svært at finde en siddeplads. Loungens størrelse og de mange siddepladser gjorde, at jeg kunne udføre lidt arbejde uden at der sad nogen lige ved siden af mig.

Loungen har adgang til et rygerum og har ellers alle de faciliteter, man forventer at finde i en Business Class lounge: flymonitorer, internet, WiFi adgang og fjernsyn. Dog skal man ikke kun nøjes med en begrænset WiFi adgang: Der er et dedikeret afsondret arbejdsområde med en ø af computere med store skærme og med lynhurtig internetadgang.

Jeg tilbragte en del af min tid med at surfe på nettet og arbejde på min bærbar computer og var meget tilfreds med WiFi’ens hastighed og nemme brugeradgang.

Der var også et godt udvalg af lokale og regionale aviser og et mindre udvalg af internationale magasiner.

På madsiden var der både varme og kolde retter, sammen med et udvalg af drikkevarer, men, selvfølgelig, ingen alkohol.

Jeg var behageligt overrasket over udvalget af mad. Blandt de varme retter var der røræg, spanske omeletter, Nutella pandekager, indbagte grøntsager, stegt mozzarella, “bøf bacon” og en lokal ret ved navn “Foul Beiruti”. Der var også et stort udvalg af brød, croissanter, frugt og dadler. Eftersom jeg var i loungen kl. 08:00, var der også morgenmadsprodukter. Valget af drikkevarer var de sædvanlige, såsom te, udmærket kaffe, sodavand, vand, juice og noget nyt for mig i hvert fald: dåser med øl af mærket Budweiser UA. UA stod for ”uden alkohol”!

Selvom der var travlt i longen, var der tilstrækkeligt godt med personale, som konstant kom rundt og ryddede bordene for glas og tallerkner. Personalet var faktisk så effektivt, at hvis du bare havde forladt din plads for et par minutter, kunne du være sikker på, at bordet var ryddet når du kom retur – og det var uanset om du var færdig med din mad eller ej. Jeg har igennem årene været i mange lounger, som næsten ikke har noget personale udover “dørmændene” ved indgangen. Det var derfor imponerende at se det overvældende antal af personale i Alfursan loungen. Personalet var tilmed professionelle og høflige.

Mad og drikkevarer levede op til mine forventninger, men kronen på værket må det være det vidunderlige personale i slutningen af mit ophold i loungen. Da afgangstiden for mit fly nærmede sig, ledte en mandlig receptionist efter mig. Han ville informere mig om, at gaten til flyet var åben. Da jeg takkede ham for at bringe meddelelsen til mig selvom der var travlt i loungen, sagde han at jeg var den eneste passagerer i loungen, der skulle med netop dette fly og det ville han blot oplyse mig personligt. Dette var en dejlig gestus, som efterlod mig med en virkelig imponerende følelse af Saudia Alfursan loungen i lufthavnen i Jeddah: en dejlig komfortabel og populær lounge og komplementeret af et udsøgt personale.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *